دوره 17، شماره 10 - ( دی 1393 )                   جلد 17 شماره 10 صفحات 64-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asali Salek Moalemi F, Asali Salek Moalemi L, Salehi, Z, Zayeni S H. Association of Glutathione Peroxidase 1(+593C/T) Gene Polymorphism with Rheumatoid Arthritis in Guilan Province. J Arak Uni Med Sci 2015; 17 (10) :58-64
عسلی سالک معلمی فاطمه، عسلی سالک معلمی لیلا، صالحی، زیور، زینی سید حبیب. پیوستگی پلی مورفیسم (C/T593+) ژن GPx1 با بیماری آرتریت روماتوئید در استان گیلان. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (10) :58-64

1- گروه زیست شناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
2- گروه زیست شناسی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران ، geneticzs@yahoo.co.uk
3- گروه بیماری های داخلی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران

زمینه و هدف: آرتریت روماتوئید، یک اختلال التهابی مزمن است که اساسا روی مفاصل محیطی و بافت‌های اطراف آن اثر می‌گذارد. فاکتورهای ژنتیکی و محیطی در پاتوژنز این بیماری موثر می‌باشند. در سال‌های اخیر، نقش استرس اکسیداتیو و آنزیم‌های دخیل در این فرآیند، در آرتریت روماتوئید مورد توجه قرار گرفته است. در مقابله با گونه‌های واکنش‌پذیر اکسیژن، آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی درونی و گلوتاتیون پراکسیدازها نقش برجسته‌ای بازی می‌کنند. از پلی مورفیسم‌های مهم این ژن، تغییر کدون CTC به جای کدون CCC بوده که موجب جانشینی اسیدآمینه لوسین در موقعیت 198به جای اسیدآمینه پرولین می‌شود. هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط پلی‌مورفیسم ژن GPx1 در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مورد- شاهدی 130 بیمار و 126 فرد سالم مورد بررسی قرار گرفت.DNA ژنومی از سلول‌های خون استخراج شد. ژنوتیپ‌ها با استفاده از تکنیک PCR-RFLP تعیین شد. آنالیز داده‌ها با نرم افزار MedCalc (ویرایش 1/12) صورت گرفت.

یافته‌ها: فراوانی ژنوتیپ‌های CC، CT و TT به ترتیب در بیماران 31/32، 08/43 و 61/24 درصد و در افراد سالم 62/42، 10/54 و 28/3 درصد محاسبه شد. نتایج آماری نشان دهنده ارتباط معنی‌داری بین ژنوتیپ TT ژن GPx1 و بیماری آرتریت روماتوئید بود(002/0p=).

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان‌دهنده نقش ژنوتیپ TT در ارتباط با بیماری آرتریت روماتوئید در افراد مورد بررسی می‌باشد. هرچند جهت تایید نتایج، پیشنهاد می‌گردد که مطالعه در جمعیت بزرگ‌تری صورت گیرد.

متن کامل [PDF 618 kb]   (2048 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1393/4/30 | پذیرش: 1393/9/29