دوره 17، شماره 7 - ( مهر 1393 )                   جلد 17 شماره 7 صفحات 98-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mosleh Abadi Farahani M, Amirizadeh N, Odi A, Khorshidfar M, Nikougoftar Zarif M. In Vitro Effects of Erythropoietin Stimulated Hematopoietic Progenitor Cells on Osteoblastic Differentiation. J Arak Uni Med Sci 2014; 17 (7) :88-98
مصلح آیادی فراهانی محمد، امیری زاده ناصر، اودی آرزو، خورشید فر مونا، نیکوگفتار ظریف مهین. بررسی تاثیر سلول های بنیادی بند ناف تحریک شده با اریتروپویتین روی تمایز استئوبلاستیک سلول های بنیادی مرانشیمال مغز استخوان در شرایط برون تنی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (7) :88-98

1- گروه هماتولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، farahanimohammad86@gmail.com
2- مرکز تحقیقات سازمان انتقال خون ایران، سازمان انتقال خون ایران،تهران، ایران

زمینه و هدف: امروزه پیوند سلول‌های بنیادی خونساز به طور گسترده‌ای برای درمان بیماران مبتلا به سرطان و دیگر اختلالات خونی استفاده می‌گردد. استئوبلاست‌ها بخشی از سلول‌های استرومال مغز استخوان می‌باشند که خون سازی را با تشکیل نیچ حمایت می‌کنند. عقیده بر این است که سلول‌های خونساز و استئوبلاست‌ها، فعالیت‌های یکدیگر را تنظیم می‌کنند. ثابت شده است که از دست دادن حاد خون در مدل‌های حیوانی، تشکیل استخوان و توسعه نیچ را به دلیل تحریک اریتروپویتین فعال می‌کند. در این مطالعه تجربی تاثیر سلول‌های بنیادی خونساز جدا شده از خون بند ناف که با اریتروپویتین تیمار شده‌اند، روی تمایز استئوبلاستیک سلول‌های بنیادی مزانشیمال بررسی شد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی سلول‌های بنیادی مزانشیمال از مغز استخوان جدا و با سلول‌های بنیادی خونساز CD34+,CD38- خون بند ناف، تحت تاثیر دوزهای متفاوت اریتروپویتین به مدت 14 روز کشت هم‌زمان داده شد، RNA سلول‌های مزانشیمال استخراج و از روش RT-PCR برای ارزیابی بیان ژن‌های استئوپونتین و استئوکلسین استفاده گردید. رنگ آمیزی‌های آلکالین فسفاتاز و آلیزارین رد و فلوسایتومتری بر روی سلول‌های تمایز یافته صورت گرفت.

یافته‌ها: نتایج نشان دادند ژن‌های استئوپونتین و استئوکلسین در سلول‌های مزانشیمال بیان شدند، رنگ آمیزی‌های آلکالین فسفاتاز و آلیزارین رد مثبت بود. سلول‌های تمایز یافته مارکرهای استئوبلاست‌ها را عرضه کردند.

نتیجه‌گیری: بر اساس این نتایج اریتروپویتین از طریق تاثیر بر سلول‌های بنیادی خونساز در کشت هم‌زمان، باعث تمایز استئوبلاستیک سلول‌های مزانشیمال مغز استخوان می‌گردد.

متن کامل [PDF 792 kb]   (1928 دریافت)
نوع مطالعه: مطالعه كيفي | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1393/5/4 | پذیرش: 1393/6/8