دوره 17، شماره 11 - ( بهمن 1393 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 52-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tavasoli B, Manafi R, Kiani F, Safa M, Kazemi A. Indole-3-Carbinol Enhances Doxorubicin-Induced Apoptosis Through Suppression of NF-B in B-Cell Precursor Acute Lymphoblastic Leukemia Cell Line NALM-6. J Arak Uni Med Sci 2015; 17 (11) :37-52
توسلی بهناز، منافی ریما، کیانی فاطمه، صفا مجید، کاظمی احمد. افزایش القاء آپوپتوز ناشی از دوکسوروبیسین توسط ایندول تری کربینول با مهار مسیر پیام دهی فاکتور هسته‌ای کاپا-B در رده سلولی لوسمی لنفوبلاستیک حاد پیش ساز سلولB (NALM-6). مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (11) :37-52

1- گروه هماتولوژی و بانک خون، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- گروه هماتولوژی و بانک خون، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه هماتولوژی و بانک خون، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، safa.m@iums.ac.ir

زمینه و هدف: دوکسوروبیسین از خانواده آنتراسایکلین‌ها به طور گسترده برای درمان بدخیمی‌های خونی استفاده می‌شود. یکی از اثرات جانبی این داروها، فعال شدن مسیر پیام دهی فاکتور هسته‌ای کاپا-B (NF-B) می‌باشد. NF-B با افزایش بیان ژن‌های بقاء سلولی باعث کاهش پاسخ مورد انتظار می‌شود. در این مطالعه اثر ایندول تری کربینول به عنوان مهار کننده NF-B بر تنظیم این فاکتور هسته‌ای و بیان ژن‌های هدف آن XIAP و Survivin در سلول‌های لوسمی لنفوبلاستیک حاد پیش ساز سلول B (BCP- ALL) بررسی شده است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی سلول‌های NALM-6 با غلظت‌های مختلف ایندول تری کربینول تیمار و سپس با دوکسوروبیسین 125 نانو مولار مجاور شدند. میزان آپوپتوز با رنگ آمیزی پروپیدیوم یدید و انکسین-V به کمک تکنیک فلوسیتومتری تعیین شد. تغییرات در پروتئین‌های p65 ،XIAP و Survivin در سلول‌های مجاور شده با ایندول تری کربینول و دوکسوروبیسین به کمک وسترن بلات مطالعه و بررسی داده‌ها با آزمون تی زوجی انجام شد.

یافته‌ها: ایندول تری کربینول باعث افزایش معنی‌دار(05/0p<) آپوپتوز در سلول‌های NALM-6 تحت تیمار با دوکسوروبیسین و ایندول تری کربینول در مقایسه با سلول‌هایی که تنها با دوکسوروبیسین مجاور شده بودند، می‌شود. هم‌چنین اثر مهاری ایندول تری کربینول بر تجمع هسته‌ای p65 و جلوگیری از افزایش بیان XIAP و Survivin القاء شده با دوکسوروبیسین به صورت معنی‌دار(05/0p<) مشهود می‌باشد.

نتیجه‌گیری: ایندول تری کربینول به عنوان یک ترکیب طبیعی می‌تواند باعث افزایش اثربخشی داروهای خانواده آنتراسیکلین از طریق مهار مسیر NF-B شود. این درمان ترکیبی می‌تواند در بهبود BCP- ALL با مسیر فعال NF-B مفید واقع شود.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: خون
دریافت: 1393/5/7 | پذیرش: 1393/8/20