دوره 17، شماره 11 - ( بهمن 1393 )                   جلد 17 شماره 11 صفحات 93-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fateh S, Bangash M N. Catamenial Pneumothorax: a Case Report. J Arak Uni Med Sci 2015; 17 (11) :88-93
فاتح شاهین، بنگش محمد نعیم. پنوموتوراکس کاتامنیال: گزارش یک مورد . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (11) :88-93

1- گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، fateh.sh@arakmu.ac.ir,fateh4490@yahoo.com
2- گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

زمینه و هدف: پنوموتوراکس کاتامنیال به موارد پنوموتوراکس خود به خودی راجعه در زنان سنین باروری گفته می‌شود که 1 تا 30 درصد موارد پنوموتوراکس خود به خودی خانم‌ها را شامل می‌شوند و همراه با سیکل‌های قاعدگی بیمار است.

گزارش مورد: بیمار خانم 39 ساله‌ای با شکایت تنگی نفس ناگهانی و دیسترس تنفسی و کاهش صدای ریوی سمت راست بود که سابقه‌ای از پنوموتوراکس خود به خودی و تعبیه لوله سینه‌ای را نیز در ماه گذشته ذکر می‌کرد. بعد از تعبیه لوله سینه‌ای علایم بیمار بهبود یافت و به فاصله کمتر از 24 ساعت از شروع حمله عادت ماهانه وی شروع شد. درمان با پلورودز شیمیایی با تتراسیکلین و قرص دانازول انجام شد.

نتیجه‌گیری: پنوموتوراکس کاتامنیال و اندومتریوز توراسیک باید در تمامی موارد پنوموتوراکس خود به خودی در خانم‌های سنین باروری مد نظر بوده و تشخیص به موقع منجر به کاهش بروز موارد موربیدیتی و مورتالیته ناشی از عود این عارضه می‌شود.

متن کامل [PDF 636 kb]   (2065 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1393/5/10 | پذیرش: 1393/8/20