دوره 17، شماره 8 - ( آبان 1393 )                   جلد 17 شماره 8 صفحات 34-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sadeghi M, Hojati Z, Ghaedi K. To Assay the Relation between the Vascular Endothelial Growth Factor Expression and Breast Cancer Tumor Formation. J Arak Uni Med Sci 2014; 17 (8) :27-34
صادقی مرتضی، حجتی زهره، قاعدی کامران. بررسی ارتباط بین میزان بیان فاکتور رشد اندوتلیال عروقی و ایجاد تومور سرطان پستان. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1393; 17 (8) :27-34

1- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
2- گروه زیست‌شناسی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، zh.hojati@sci.ui.ac.ir

زمینه و هدف: فاکتور رشد اندوتلیال عروقی یکی از مهم‌ترین تنظیم کننده‌های رگزائی است که ارتباط بین افزایش بیان این فاکتور رشد و پیشروی تومور در چندین سرطان گزارش شده است. هدف این مطالعه بررسی میزان بیان چهار ایزوفرم فاکتور رشد اندوتلیال عروقی در تومور سرطان پستان است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه 25 نمونه تومور سرطان پستان و 25 نمونه بافت سالم مورد استفاده قرار گرفت، از هر نمونه mRNA استخراج شد و سپس cDNA آن ساخته شد. میزان بیان چهار ایزوفرم: 121 , VEGF165, VEGF 183 VEGF و 189 VEGF توسط qRT-PCR و ژل الکتروفورز اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: از بین 4 ایزوفرم 165VEGF و 121 VEGF بیشترین و 183 VEGF و 189 VEGF کم‌ترین بیان را در کل نمونه‌ها داشتند. میزان بیان کلی VEGF در نمونه‌های توموری نسبت به نمونه‌های کنترل افزایش معنی‌داری داشت (6/4 برابر، 01/0p<).

نتیجه‌گیری: ارتباط بسیار معنی‌داری بین افزایش بیان فاکتور رشد اندوتلیال عروقی و ایجاد تومور سرطان پستان وجود دارد که احتمالا می‌توان در آینده از آن به عنوان مارکر تشخیص زود هنگام سرطان پستان استفاده کرد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1393/5/29 | پذیرش: 1393/6/8