دوره 18، شماره 2 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 79-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mansouri R, Rajabi R, Minoonejad H. Comparing the Amount of EMG Activity of the Selected Involved Muscles in Ankle Strategy in Female Athletes While Standing on One Leg on Shuttle Balance and Wobble Board. J Arak Uni Med Sci 2015; 18 (2) :70-79
منصوری ریحانه، رجبی رضا، مینونژاد هومن. مقایسه میزان فعالیت الکترومیوگرافی عضلات منتخب درگیر در استراتژی مچ پا در ورزشکاران دختر، هنگام ایستادن یک پا روی تاب تعادل و تخته تعادل. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (2) :70-79

1- ایران، تهران، دانشگاه تهران، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی ، mansouri1384@ut.ac.ir
2- گروه طب ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- گروه طب ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

زمینه و هدف: به نظر می‌رسد استفاده از تاب تعادل به عنوان وسیله‌ای که به تازگی در ایران ساخته شده است، در برنامه‌های تمرینی پیش‌گیری از آسیب‌های ورزشی و بازتوانی مفید باشد. هدف از پژوهش حاضر مقایسه میزان فعالیت الکترومیوگرافی عضلات درگیر در استراتژی مچ پا در تاب تعادل با تخته تعادل است.

مواد و روش‌ها: تحقیق حاضر کاربردی و از نوع علی- مقایسه‌ای است. 15 دانشجوی دختر بین 20 تا 22 سال به صورت هدفمند و با داشتن معیارهای ورود، انتخاب شدند. فعالیت الکترومیوگرافی عضلات درشت نی‌قدامی، دوقلو، راست رانی و همسترینگ آنان، هنگام ایستادن یک پا روی دو وسیله سنجیده شد. اختلاف میانگین فعالیت عضلات در دو وسیله با استفاده از روش تحلیل واریانس چند متغیره انجام شد.

یافته‌ها: نتایج ، تفاوت معنی‌داری را در میزان فعالیت الکترومیوگرافی عضلات روی دو وسیله(001/0=p) نشان داد. هم‌چنین نتایج اثرات درون گروهی نشان داد که فعالیت عضلات درشت‌نی قدامی، راست رانی و همسترینگ روی تاب تعادل به طور معنی‌داری نسبت به زمانی که فرد روی تخته تعادل ایستاده بیشتر است(P<0.05). برای عضله دوقلو با وجود بالاتر بودن میزان فعالیت در تاب تعادل این اختلاف از نظر آماری معنی‌دار نبود(P<0.05).

نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد ایستادن روی تاب تعادل باعث ایجاد فعالیت عضلانی بیشتر در عضلات درگیر در مفاصل مچ پا و ران (مثل درشت نی قدامی، راست رانی و همسترینگ) می‌شود. بنابراین پیشنهاد می‌شود از این وسیله در برنامه‌های تمرین تعادلی استفاده شود.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/7/12 | پذیرش: 1393/9/29