دوره 18، شماره 6 - ( شهریور 1394 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 85-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemi M, Javaheri J, Habibi M, yousefi chaijan P, Naziri M. Comparing the Effect of Probiotics and Polyethylene Glycol in Treatment of Children with Functional Constipation. J Arak Uni Med Sci 2015; 18 (6) :78-85
هاشمی مجتبی، جواهری جواد، حبیبی مرجان، یوسفی چایجان پارسا، نظیری مهدیه. مقایسه اثر پروبیوتیک با پلی اتیلن گلیکول در درمان یبوست عملکردی اطفال. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (6) :78-85

1- گروه اطفال ، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- ایران، اراک ، دانشگاه علوم پزشکی اراک، بیمارستان امیرکبیر ، parsayousefichaijan@yahoo.com
3- گروه علوم پایه، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

زمینه و هدف: میزان شیوع یبوست در دوران کودکی 7/0درصد تا 6/29 درصد است. علل غیرارگانیک از شایع‏ترین علل یبوست اطفال است. پلی اتیلن گلیکول (PEG) موثرترین و کم عارضه‏ترین ملین است که به صورت طولانی مدت در اطفال قابل استفاده می‏باشد. این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه تأثیر درمانی PEG و پروبیوتیک باسیلوس کواگولانس و بیفیدو باکتریوم و پرو بیوتیک جهت افزایش رشد پروبیوتیک صورت گرفته است.

مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی (مطالعه مداخله ‏ ای) دوسو کور، 120 کودک 2 تا 16 ساله مبتلا به یبوست مزمن عملکردی، بر اساس معیارهای ROME III وارد مطالعه شدند. با مصرف پارافین مایع روده‏ها خالی شد. سپس کودکان به صورت تصادفی به سه گروه دریافت کننده پلی اتیلین گلیکول+پلاسبو، پروبیوتیک+پلاسبو و پلی اتیلین گلیکول + پروبیوتیک تقسیم شدند. پس از 6 هفته درمان، میزان موفقیت درمان بین سه گروه، قبل و بعد از مطالعه مقایسه گردید. سپس داده‏ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‏ها: نتایج بررسی به عمل آمده روی سه گروه درمانی برای درمان یبوست نشان داد که تأثیر پلی اتیلن گلیکول و پروبیوتیک بر درمان در مقایسه قبل و بعد از درمان چشمگیر بود، اما در مقایسه گروه‏ها میزان تاثیر یکسان بود. استفاده هم‏زمان از دو دارو تأثیر بیشتری از دریافت تک دارو داشت.

نتیجه گیری: به طور کلی، نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که استفاده هم‏زمان از پلی اتیلن گلیکول و پروبیوتیک در درمان یبوست بسیار مؤثرتر می‏باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: اطفال
دریافت: 1393/9/30 | پذیرش: 1394/1/31