دوره 18، شماره 6 - ( شهریور 1394 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 41-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talebi R, Alimoradian A, Sadegh M. The Effects of Melatonin with Memantin on MPTP-Induced Parkinson Model in Male Mice. J Arak Uni Med Sci 2015; 18 (6) :33-41
طالبی رضا، علیمرادیان عباس، صادق مهدی. اثرات ملاتونین و ممانتین برروی مدل پارکینسون القا شده با MPTP در موشهای سوری نر. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (6) :33-41

1- گروه آناتومی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- ایران، اراک، دانشگاه علوم پزشکی اراک، گروه فارماکولوژی ، Dr.alimoradian@arakmu.ac.ir
3- گروه فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک ایران

زمینه و هدف: استرس اکسیداتیو و تحریکات شدید عصبی اثرات معناداری برروی پاتوژنز بیماری پارکینسون دارند و مواد با خاصیت آنتی اکسیدانتی می ‌ توانند به صورت بالقوه مانع از این اثرات شوند. در این تحقیق اثرات حفاظتی بالقوه ملاتونین به عنوان آنتی ‌ اکسیدانت و ممانتین به عنوان گیرنده غیررقابتی گلوتامات در یک مدل پارکینسون القا شده با 1- متیل-4-فنیل، 1 و 2و 3و 6- تتراهیدروپیریدین (MPTP) بررسی شده است.

مواد و روش ها: موش ‌ های سوری نر به 8 گروه 7 تایی تقسیم شدند که عبارت بودند از: سالین، اتانول، ملاتونین، ممانتین، MPTP ، ملاتونین+ MPTP ، ممانتین+ MPTP ، ملاتونین+ ممانتین+ MPTP . کلیه این مواد 14 روز پیش از آزمون رفتاری پیمایش با اشعه، یک با در روز به صورت داخل صفاقی تزریق شدند. نورون‌های دوپامینرژیک بخش متراکم جسم سیاه به کمک تکنیک ایمنوهیستوشیمی مشخص و شمارش گردیدند.

یافته ها: ملاتونین، اختلالات حرکتی ناشی از MPTP هم‌چون تعداد خطا، گام، مدت زمان حرکت حین آزمون رفتاری و نیز شمارش نورونی اجسام سیاه را به طور چشم‌گیر بهبود بخشید. ممانتین بر روی بیشتر این اصلاحات ناشی از ملاتونین اثر هم افزایی داشت. با وجود این، میزان بهبود و برگشت علائم ناشی از این عوامل به میزان گروه‌های سالین و اتانول نبود.

نتیجه گیری: ملاتونین به خصوص به همراه ممانتین توانست از برخی اختلالات ناشی از MPTP جلوگیری کند. البته این اثرات محافظتی چندان کافی نبود که علت این امر احتمالا دوز یا مدت زمان تجویز است.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/11/6 | پذیرش: 1394/2/16