دوره 11، شماره 4 - ( 10-1387 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 7-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baghy Nia N, Oryan S, Fani A, Maleky Rad A. The effect of Cardamom- tea watery extract on oxidative stress. J Arak Uni Med Sci 2008; 11 (4) :1-7
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-350-fa.html
باغی نیا ندا، عریان شهربانو، فانی علی، ملکی راد علی اکبر. تأثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1387; 11 (4) :1-7

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-350-fa.html


1- ، mehdi24408@yahoo.com
چکیده:   (15476 مشاهده)
مقدمه: عدم تعادل بین تولید رادیکال آزاد واجزا سیستم دفاع آنتی اکسیدانی بدن منجربه استرس اکسیداتیو می‌شود. هل، میوه‌ی گیاه التاریا کارداموموم ماتون می‌باشد که احتمالاخواص آنتی اکسیدانی دارد. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر عصاره آبی چای ـ هل بر استرس اکسیداتیو می‌باشد. روش کار: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که در آن تعداد 54 نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. ابتدا 5 میلی لیترخون وریدی از آنها گرفته و پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون سنجیده شد. سپس به مدت 2 هفته هر روز مقدار 3 گرم هل و 1 گرم چای به صورت 100 میلی لیترعصاره آبی چای ـ هل به افراد داده شد و بعد از 2 هفته، مجدداً 5 میلی لیترخون وریدی ازهمان افراد گرفته شد ودوباره پارامترهای استرس اکسیداتیو در سرم خون اندازه گیری شد و مورد مقایسه و تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج: ظرفیت آنتی اکسیدانی تام سرم افراد قبل از مصرف چای ـ هل 64/0±96/1 و بعد از مصرف 46/0±23/2 میکرو مول در میلی‌لیتر (009/0p=) و میانگین پراکسیداسیون لیپیدی سرم قبل از مصرف چای ـ هل 58/3±97/14 و بعد از مصرف چای ـ هل 91/5±07/12 نانو مول در میلی لیتر بود (002/0p=). هم‌چنین میانگین گروه‌های تیول سرم قبل از مصرف چای ـ هل 200/0±224/0 و بعد از مصرف آن 166/0±266/0میلی مول بود(141/0p=). نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که عصاره چای ـ هل میزان استرس اکسیداتیو خون را کاهش ‌دهد و در صورت استفاده معمول در رژیم غذایی افراد ممکن است اثرات مفیدی داشته باشد.
متن کامل [PDF 1478 kb]   (3680 دریافت)    
موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1388/3/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb