دوره 18، شماره 9 - ( آذر 1394 )                   جلد 18 شماره 9 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ashoorirad M, Baghbani Khezerloo R. Enhancement and Denoising of ECG Signals using Adaptive Kalman Filter. J Arak Uni Med Sci 2015; 18 (9) :1-11
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-3618-fa.html
آشوری راد معصومه، باغبانی خضرلو رسول. ارتقا و حذف نویز از سیگنال قلبی با استفاده از فیلتر تطبیقی کالمن. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (9) :1-11

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-3618-fa.html


1- گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی همدان، همدان، ایران ، ashoori@hut.ac.ir
2- گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه صنعتی همدان، همدان، ایران
چکیده:   (7287 مشاهده)

زمینه و هدف: سیگنال الکتروکاردیوگرام (ECG) نمایشی گرافیکی از فعالیت قلبی است. پردازش و تحلیل تغییرات مورفولوژیکی آن می‌تواند به تشخیص بصری بسیاری از بیماری‌های قلبی کمک کند. با این وجود، انواع نویز واغتشاش در سیگنال ECG تشخیص بصری و استخراج ویژگی از آن را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. هدف از این پژوهش، حذف نویزهای مختلف سیگنال ECG و بهبود کیفیت آن می‌باشد.

مواد و روشها: در این پژوهش، فیلتر تطبیقی کالمن بر اساس مدل بیزین استنتاج شد. با در نظر گرفتن ساده سازی‌های صورت گرفته و توزیع گوسی برای نویز اندازه‌گیری، روابط ریاضی پیچیده به روابط ساده تبدیل شد و در نتیجه پیاده سازی آسان گشت.

یافتهها: در این مقاله، نسبت سیگنال به نویز (SNR) با استفاده از طراحی فیلتر تطبیقی کالمن به میزان 21.46dB افزایش یافت. فیلتر تطبیقی کالمن با استنتاج از چارچوب بیزین قادر است تغییرات دینامیکی سیگنال ECG را با استفاده از تخمین ماتریس کوواریانس نویز اندازه‌گیری مدل سازی کند.

نتیجهگیری: برخلاف فیلترهای کالمنی که سیگنال ECG را بر اساس توابع پارامتری مدل سازی می کنند، فیلتر تطبیقی کالمن ارائه شده در این مقاله، ثبت‌های ECG واقعی را برای مدل سازی به کارگرفته است. توابع پارامتری که بتوانند تغییرات دینامیکی ECG را مدل‌سازی کنند نیازمند تعداد زیادی توابع تحلیلی هستند و این باعث کندشدن فرایند فیلترینگ می‌گردد. اما فیلتر تطبیقی کالمن ارائه شده در این پژوهش از سرعت بالایی برخوردار بوده و می‌تواند در کاربردهای زمان واقعی به کار گرفته شود.

متن کامل [PDF 759 kb]   (5336 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1394/1/20 | پذیرش: 1394/5/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb