دوره 18، شماره 10 - ( دی 1394 )                   جلد 18 شماره 10 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimzadeh F, Hajizadeh E, Shadmehr A, Vahabi N, Fazeli Moghadam E, Nasseryan J et al . Application of a Marginal Model for Assessing Some Determinants of Height and Weight Growth Among Children Less Than Two Years Old in Khorramabad. J Arak Uni Med Sci 2016; 18 (10) :1-10
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-3629-fa.html
ابراهیم زاده فرزاد، حاجی زاده ابراهیم، شادمهر عبدالکریم، وهابی نسیم، فاضلی مقدم عزت اله، ناصریان جواد و همکاران.. کاربرد مدل حاشیه‌ای در بررسی برخی عوامل موثر بر رشد قد و وزن کودکان کمتر از 2 سال شهر خرم‌آباد. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (10) :1-10

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-3629-fa.html


1- گروه بهداشت عمومی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
2- گروه آمار زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران
4- گروه ریاضی- آمار، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
5- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد یادگار امام،باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، تهران، ایران ، safaryebrahym@yahoo.com
چکیده:   (6012 مشاهده)

زمینه و هدف: اختلال رشد قد و وزن یکی از مهم‌ترین اختلالات سلامتی کودکان کمتر از 2 سال در کشورهای در حال توسعه است. بی‌توجهی به این اختلال می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی هم‌چون افزایش مرگ و نیز انواع معلولیت‌ها در کودکان شود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی عوامل موثر بر رشد قد و وزن کودکان کمتر از 2 سال است.

مواد و روشها: این مطالعه هم-گروهی تاریخی بر روی نمونه‌ای مشتمل بر 2030 کودک زیر 2 سال شهر خرم آباد انجام گرفت که به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای و خوشه‌ای انتخاب شدند. بر اساس پرونده خانوار، وزن و قد کودک به صورت یک متغیر کمی ثبت گردید و در نهایت با استفاده از یک مدل طولی حاشیه‌ای و با در نظر گرفتن تابع ربط همانی و  نرم افزار R مدل بندی شد.

یافتهها: بر اساس مدل حاشیه‌ای، اثر متغیرهای سن کودک، جنسیت کودک و سطح تحصیلات مادر بر قد و وزن کودکان و اثر متغیر مرتبه تولد تنها بر قد کودکان کمتر از 2 سال معنی‌دار بود. با این وجود، متغیر وضعیت انحصاری با شیر مادر در شش ماهه نخست تولد ارتباط معنی‌داری با وزن و قد کودکان کمتر از 2 سال نداشت.

نتیجهگیری: با توجه به نتایج، توجه ویژه به پایش رشد فرزندان مادران کم‌سواد، به ویژه کودکان با جنسیت مونث و نیز دارای مرتبه تولد اول، از مهم‌ترین رویکردهای مقابله با اختلال رشد در این جمعیت می‌باشد.

متن کامل [PDF 629 kb]   (1586 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1394/1/24 | پذیرش: 1394/4/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb