دوره 12، شماره 4 - ( 12-1388 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 50-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizadeh S, Moshfeghi K, Kalantari M, Ebrahimi K. Lymph-node involvement and tumor markers in patients with breast cancer . J Arak Uni Med Sci 2010; 12 (4) :44-50
علیزاده شعبانعلی، مشفقی کامران، کلانتری معصومه، ابراهیمی خدیجه. ددرگیری غدد لنفاوی و نشانگرهای سرطانی در بیماران مبتلا به سرطان پستان . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1388; 12 (4) :44-50

1- ، kalantari_neda@yahoo.com
مقدمه: وجود گیرنده استروژن و پروژسترون، p53 ، گیرنده 2 فاکتور رشد اپی‌درمی انسانی و کاتپسین D از جمله نشانگرهای پیش آگهی سرطان پستان هستند. در این مطالعه ارتباط عوامل فوق را با درگیری غدد لنفاوی بررسی کرده‌ایم. روش کار: در این مطالعه تحلیلی مورد - شاهدی ، 105 بیمار مبتلا به سرطان پستان مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از تشخیص توده پستان نمونه‌برداری از طریق جراحی انجام می‌گرفت و وضعیت گیرنده استروژن و پروژسترون،‌ p53، گیرنده 2 فاکتور رشد اپی‌درمی انسانی و کاتپسین D بررسی می‌شد. اطلاعات در چک لیست ثبت و آنالیز می گردید. نتایج: بین درگیری غدد لنفاوی با گیرنده استروژن و پروژسترون‌، p53 ، گیرنده 2 فاکتور رشد اپی‌درمی انسانی و کاتپسین D ارتباطی وجود نداشت. نتیجه گیری: برای نتیجه گیری در مورد گیرنده‌های هورمونی،p53 ، گیرنده 2 فاکتور رشد اپیدرمی انسانی و کاتپسین D ، تحقیقی مشابه با حجم نمونه بیشتر و زمان طولانی‌تر لازم است.
موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1388/4/7