دوره 18، شماره 8 - ( آبان 1394 )                   جلد 18 شماره 8 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akhtar Danesh L, Saiedi nejad Z, Sarmadian H, Amouzandeh-Nobaveh A, Farazi A, Ghaznavi-Rad E. Determining the Frequency of Nasal Carriage and Virulence of S. aureus Isolated from Nose of Patients Admitted to Intensive Care Units at Vali - Asr Hospital in Arak, 2014. J Arak Uni Med Sci 2015; 18 (8) :1-10
اختر دانش لیلا، سعیدی نژاد زینتب، سرمدیان حسین، آموزنده نوباوه علیرضا، فرازی علی اصغر، غزنوی راد احسان اله. تعیین فراوانی ناقلی بینی و ویرولانس استافیلوکوکوس طلایی جدا شده از بینی بیماران در هنگام پذیرش در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان ولی عصر اراک در سال 1393. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (8) :1-10

1- گروه میکروب شناسی وایمنی شناسی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- گروه بیماری های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
3- گروه عفونی و بیماری‌های گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
4- گروه میکروب شناسی وایمنی شناسی، مرکز تحقیقات مولکولی،دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

زمینه و هدف: استافیلوکوکوس طلایی (S.aureus) یکی از پاتوژن‌های مهم عفونت‌های بیمارستانی به خصوص بخش‌های مراقبت‌های ویژه می‌باشد. ناقلی، ریسک فاکتور دیسک مهمی در کسب عفونت در بخش مراقبت‌های ویژه می‌باشد. هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی ناقلی بینی و ویرولانس آن‌ در بیماران بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان ولی عصر دانشگاه علوم پزشکی اراک می‌باشد.

مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، نمونه سوآب بینی تمامی بیماران بستری در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستان ولی عصر اراک به هنگام پذیرش، برای مدت زمان 5 ماه ( از مرداد ماه تا دی ماه 1393) جمع‌آوری شد. بعد از تعیین هویت، مقاومت به متی‌سیلین و فراوانی ژن‌های pvl و acme با روش واکنش زنجیره‌ای پلی مراز تعیین گردید. اطلاعات دموگرافیک از طریق پرسش‌نامه تهیه شد و با نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل گردید.

یافتهها: از 390 بیمار ، 81 نفر (8/20 درصد) با سویه حساس به متی‌سیلین و 31 نفر (9/12 درصد) با سویه مقاوم به متی‌سیلین کلونیزه شدند و کشت 278 نفر(3/71 درصد) منفی بود. 4/77 درصد از سویه‌های مقاوم به متی‌سیلین و 3/54 درصد از سویه‌های حساس به متی‌سیلین از نظر ژن acme مثبت بودند. هم‌چنین 11/11 درصد از سویه‌های حساس به متی‌سیلین و 45/6 درصد از سویه‌های مقاوم به متی‌سیلین از نظر ژن PVL مثبت بودند.

نتیجه‌گیری: بین استفاده از وسایل حمایتی از جمله ورید مرکزی، ونتیلاتور، سابقه جراحی، مصرف آنتی‌بیوتیک و حامل بودن رابطه معنی‌داری وجود داشت. فراوانی بالای استافیلوکوکوس طلایی نشان دهنده تثبیت این سویه‌ها در بیمارستان بود. از این رو، لازم است که دستورالعمل‌های کنترل عفونت در این بیمارستان انجام پذیرد تا فراوانی عفونت بیمارستانی کاهش یابد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عفونی
دریافت: 1394/2/7 | پذیرش: 1394/4/23