دوره 18، شماره 9 - ( آذر 1394 )                   جلد 18 شماره 9 صفحات 29-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Panahi M, Rakei Isfahani S, Amini M, Sadeghi Sadeh B. Effect of Retention Suture on Emergent Abdominal Laparotomy Wound Dehiscence. J Arak Uni Med Sci 2015; 18 (9) :23-29
پناهی مریم، راکعی اصفهانی سیامک، امینی محمود، صادقی سده بهمن. بررسی میزان تاثیر بخیه فشاری در باز شدن زخم لاپاراتومی اورژانس شکم. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (9) :23-29

1- گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- گروه جراحی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، s.rakei@arakmu.ac.ir
3- گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران

زمینه و هدف: با وجود پیشرفت در تکنیک های جراحی و شیوه‌های کنترل خطر در سال‌های اخیر، باز شدن زخم به دنبال لاپاراتومی شکم هم چنان از شیوع بالایی برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان تاثیر بخیه فشاری در باز شدن زخم لاپاراتومی اورژانس شکم می‌باشد.

مواد و روشها: در این مطالعه کار آزمایی بالینی تصادفی، تعداد 160 بیمار کاندید لاپاراتومی اورژانس به دلیل پریتونیت یا تروما وارد مطالعه شدند. نیمی از بیماران به صورت تصادفی تحت بخیه فشاری و نیمی دیگر نیز تحت بخیه معمولی قرار گرفتند. در پایان، میزان باز شدن زخم جراحی بیماران و میزان عوارض بررسی گردید.

یافتهها: در گروه بخیه فشاری 3 نفر (7/3 درصد) و در گروه شاهد 11 نفر (7/13 درصد) دچار بازشدگی زخم شدند که اختلاف معنی‌داری بین دو گروه وجود داشت(025/0p=). بر اساس تست آماری رگرسیون لجستیک چند متغیره نیز مشخص گردید که باز شدن زخم با وضعیت همودینامیک، نوع تروما و نوع آسیب وارده به اعضاء داخل شکمی و جنس مرتبط می‌باشد. بروز باز شدن زخم، وضعیت همودینامیک اولیه ناپایدار، ترومای نافذ شکمی و آسیب به روده‌ها در جنس مذکر بالاتر بود.

نتیجهگیری: به طور کلی، به نظر می‌رسد استفاده پیش‌گیرانه از بخیه فشاری در بیماران دارای فاکتورهای خطرمتعدد از نظر باز شدن زخم پس از عمل می‌تواند مفید باشد.

متن کامل [PDF 491 kb]   (1950 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1394/4/2 | پذیرش: 1394/6/7