دوره 18، شماره 11 - ( بهمن 1394 )                   جلد 18 شماره 11 صفحات 93-83 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yaghoubi A, Saghebjoo M, Fallah Mohammadi Z, Hedayati M, Hajizadeh Moghaddam A. Effects of Continuous Training Intensity on Amyloid Beta1-42(Aβ1-42) Levels in Hippocampus of Homocysteine-Induced Alzheimer's Model Rats. J Arak Uni Med Sci 2016; 18 (11) :83-93
یعقوبی علی، ثاقب جو مرضیه، فلاح محمدی ضیاء، هدایتی مهدی، حاجی زاده مقدم اکبر. اثر شدت تمرین تداومی بر سطح آمیلوئید بتا 42-1 (Aβ1-42) هیپوکامپ موش‌های آلزایمری شده با تزریق هوموسیستئین. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (11) :83-93

1- گروه تربیت بدنی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران
2- گروه تربیت بدنی، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایران ، m_saghebjoo@birjand.ac.ir
3- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
4- مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، پژوهشکده‌ی علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
5- گروه زیست شناسی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

زمینه و هدف: سطح آمیلوئید بتا (Aβ) در مغز بیماران آلزایمری افزایش می‌یابد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثر 8 هفته تمرین تداومی با دو شدت پایین و بالا بر سطح 1-42 هیپوکامپ موش های صحرایی آلزایمری شده بود.

مواد و روشها: 50 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار (با سن 12 هفته و میانگین وزنی 10/13 ±82/219 گرم)، در 5 گروه سالم کنترل، آلزایمر کنترل، آلزایمر تمرین با شدت پایین، آلزایمر تمرین با شدت بالا و شم قرار گرفتند. برای القای آلزایمر، از تزریق هوموسیستئین (دوز 6/0 مولار) به درون بطن مغز موش‌ها استفاده شد. گروه‌های تمرین با شدت پایین با سرعت 20 متر در دقیقه (50 تا 55 درصد VO2max) و گروه‌های تمرین با شدت بالا با سرعت 27 متر در دقیقه (75 تا 80 درصد VO2max)، به مدت 60 دقیقه در هر جلسه و 5 روز در هفته روی نوار گردان تمرین کردند. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی انجام شد (05/0p<).

یافتهها: سطح 1-42 در هیپوکامپ موش‌های آلزایمر کنترل نسبت به گروه سالم کنترل به طور معنی‌داری بالاتر (001/0=p) و در موش‌های گروه‌های تمرین آلزایمری با دو شدت پایین و بالا نسبت به گروه کنترل آلزایمر به طور معنی‌داری پایین‌تر بود (02/0=p). اما تفاوت معنی‌داری بین دو شدت تمرین مشاهده نشد (99/0=p).

نتیجهگیری: به نظر می‌رسد تمرین ورزشی تداومی می‌تواند از طریق کاهش سطح 1-42 در هیپوکامپ موش‌های آلزایمری شده مفید باشد و به عنوان یک روش درمانی مکمل در بیماران آلزایمر مورد مطالعه قرار گیرد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1394/4/30 | پذیرش: 1394/7/15