دوره 18، شماره 12 - ( اسفند 1394 )                   جلد 18 شماره 12 صفحات 92-82 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazari S, Ashkani S, Yousefzadeh H, Agaei F, Majidi G, Kamran A, et al . Application of the Nano Polyamidoamine –G5 (NPAMAM-G5)Dendrimer in Removal of Escherichia Coli, Klebsiella Oxytoca,Pseudomonas Aeruginosa, Proteus Mirabilis and Staphylococcus Aureus from Aqueous Medium . J Arak Uni Med Sci 2016; 18 (12) :82-92
نظری شهرام، اشکانی سجاد، یوسف زاده هادی، آقایی فاضل، مجیدی غریب، کامران عزیز، و همکاران. و همکاران.. کاربرد دندریمر پلی‌آمید و آمینG5- در حذف باکتری‌های اشرشیاکلی، کلبسیلا اوکسی‌توکا ، سودوموناس آئروژینوزا، پروتئوس میرابیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس از محیط‌ آبی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (12) :82-92

1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم پزشکی خلخال، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
3- گروه آموزش بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
4- گروه باکتری‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
5- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
6- دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران
7- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل، ایران ، Soudabehalizadeh@ymail.com

زمینه و هدف: دندریمرها ماکرومولکول‌های دارای ساختار سه بعدی، منظم و پرشاخه‌اند. هدف از انجام این تحقیق بررسی کارایی دندریمر پلی‌آمیدوآمین G5- در حذف باکتری‌های اشرشیاکلی، کلبسیلا اوکسی‌توکا، سودوموناس آئروژینوزا، پروتئوس میرابیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس از محلول آبی می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، ابتدا از هر سویه باکتری رقت 103 واحد تشکیل دهنده کلونی بر میلی‌لیتر تهیه شد. سپس غلظت‌های مختلفی (025/0، 25/0، 5/2 و 25 میکروگرم بر میلی‌لیتر) از دندریمر در دمای آزمایشگاه (25- 23 درجه سانتی‌گراد) به نمونه آب اضافه شد. به منظور تعیین کارایی دندریمر در حذف باکتری‌ها، نمونه‌برداری در زمان‌های مختلف (صفر، 10، 20، 30، 50 و 60 دقیقه) صورت گرفت و نمونه‌ها بر روی محیط نوترینت آگار کشت داده شدند. نمونه‌ها به مدت 24 ساعت در دمای 37 درجه سانتی‌گراد گرماگذاری شدند و پس از آن تعداد کلنی‌ها شمارش شدند.

یافتهها: خاصیت ضد باکتریایی دندریمر در محیط آبی با افزایش غلظت دندریمر و زمان تماس، رابطه مستقیم دارد. در غلظت 25 میکرو گرم بر میلی‌لیتر و در زمان 60 دقیقه تمامی باکتری‌ها به جز استافیلو کوکوس اورئوس و در زمان 30 دقیقه باکتری‌های اشرشیاکلی و کلبسیلا اوکسی‌توکا، به صورت 100 درصد حذف شدند. هم‌چنین در غلظت 5/2 میکرو گرم بر میلی‌لیتر و در زمان 60 دقیقه باکتری‌های اشرشیاکلی، کلبسیلا اوکسی‌توکا و پروتئوس میرابیلیس به طور 100 درصد حذف شدند. تمامی غلظت‌های دندریمر در زمان‌های مختلف باعث کاهش تمامی باکتری‌ها شدند.

نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که دندریمر پلی‌آمیدوآمین G5- قادر به حذف اشرشیاکلی، کلبسیلا اوکسی‌توکا، سودوموناس آئروژینوزا، پروتئوس میرابیلیس و استافیلوکوکوس اورئوس از محلول آبی می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1394/6/8 | پذیرش: 1394/8/18