دوره 19، شماره 1 - ( فروردین 1395 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 70-63 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farazi A A, Hoseini S D, Ghaznavirad E, Sadekhoo S. Antibiotic Susceptibility of Brucella Melitensis in Markazi Province (2014). J Arak Uni Med Sci 2016; 19 (1) :63-70
فرازی علی اصغر، حسینی داود، غزنوی راد احسان لله، ساده خو شکوفه. تعیین حساسیت آنتی‌بیوتیکی سویه‌های بروسلا ملی تنسیس در استان مرکزی (سال 1393) . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1395; 19 (1) :63-70

1- گروه بیماری‌های عفونی، مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران. ، farazialiasghar@yahoo.com
2- مرکز تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، شعبه اراک، اراک، ایران.
3- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
4- گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم، ایران.

زمینه و هدف: بروسلوز یکی‌ از مهم‌ترین‌ بیماری‌های‌ مشترک‌ بین‌ انسان‌ و دام‌ است‌. کنترل بالینی بروسلوز به دلیل افزایش میزان شکست در درمان اولیه و شدت عود آن نگران کننده است. هدف از این مطالعه تعیین میزان مقاومت سویه‌های جدا شده به آنتی بیوتیک‌ها می‌باشد.

مواد و روش ها:طی بهار و تابستان 1393، تعداد 30 ایزوله بروسلا به دست آمده از بیماران مبتلا که در بروسلا آگار کشت داده شده بود تحت بررسی و تعیین نوع گونه و هم‌چنین انجام تست آنتی بیوگرام با روش دیسک دیفیوژن قرار گرفت.

یافتهها: در این مطالعه، جمعاً 30 ایزوله بروسلا از مجموع نمونه‌های کشت داده شده جداسازی گردید و آنتی بیوگرام انجام شد، تمامی نمونه‌های مثبت میکروبی با استفاده از روش مولکولی تعیین گونه شدند و همگی از نوع بروسلا ملی تنسیس بودند. در بررسی انجام شده حساسیت به تتراسیکلین، مینوسیکلین، جنتامایسین، تیگسیکلین، 100 درصد و حساسیت نسبت به داکسی سیکلین 3/93 درصد، کوآموکسی کلاو 7/66 درصد، ریفامپین7/44 درصد، استرپتومایسین 7/86 درصد، سیپروفلوکساسین 80 درصد، کوتریموکسازول 7/76 درصد و سفتریاکسون 3/73 درصد بود.

نتیجهگیری: این مطالعه نشان میدهد که سویه غالب در بیماران، بروسلا ملیتنسیس می‌باشد. همچنین با توجه به میزان بالای مقاومت به ریفامپین توصیه میشود از سایر داروهای موثر مثل جنتامایسین، استرپتومایسین، سیپروفلوکساسین یا کوتریموکسازول در ترکیب با داکسی سیکلین یا تتراسیکلین استفاده شود.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عفونی
دریافت: 1394/6/24 | پذیرش: 1394/8/18