دوره 18، شماره 12 - ( اسفند 1394 )                   جلد 18 شماره 12 صفحات 81-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

Namvar Aghdash S, Mokhtari M. Investigation of Anticonvulsant Effect of Aqueous Extract of Chelidonium Majus on PTZ Induced Kindling in Male Mice. J Arak Uni Med Sci 2016; 18 (12) :74-81
نامور آغداش سیمین، مختاری منصوره. مطالعه اثر ضد تشنجی عصاره آبی مامیران بر کیندلینگ القاء شده با PTZ در موشهای سوری نر. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1394; 18 (12) :74-81

1- گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران ، Siminamvar@gmail.com
2- گروه زیست شناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

زمینه و هدف: گیاهان دارویی سنتی در بیشتر جوامع دنیا به عنوان جزیی از سیستم درمانی بیماری‌ها می‌باشند. امروزه دانشمندان زیادی به استفاده از گیاهان دارویی در درمان تشنج‌های صرعی توجه کرده‌اند. زیرا صرع یکی از اختلالات شایع عصبی-روانی در دنیا می‌باشد که عواقب فیزیکی، روانی، اجتماعی و اقتصادی فراوان دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره گیاه مامیران در درمان تشنج است.

مواد و روشها: در این مطالعه 40 سر موش سوری به طور تصادفی انتخاب شدند و به 5 گروه شامل 1 گروه کنترل، 1 گروه شم و 3 گروه آزمایش تقسیم شدند. گروه کنترل فقط پنتیلن تترازول، گروه شم آب مقطر و گروه‌های آزمایش دوزهای 50،100 و 150 میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن بدن از عصاره آبی مامیران را به مدت 4 هفته دریافت کردند. 30 دقیقه بعد از گاواژ با دوزهای مختلف عصاره و آب مقطر، پنتیلن تترازول به گروه‌های آزمایش و شم تزریق شد. حیوان بلافاصله به قفس ویژه‌ای منتقل شد و رفتارهای تشنجی و پارامترهای مربوطه به وسیله دوربین ضبط شد. سپس مراحل مختلف تشنج، تأخیر زمانی در شروع تشنج و طول مدت تشنج ارزیابی شد.

یافتهها: تحلیل داده‌ها نشان داد که عصاره آبی مامیران اثر قابل ملاحظه‌ای بر تشنج‌های القاء شده با PTZ دارد. درمان با این عصاره زمان تاخیر در شروع تشنج را افزایش داده و پیشرفت فازهای تشنج را مهار می‌کند.

نتیجهگیری: نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که عصاره مامیران اثر ضد تشنجی بر تشنج‌های القاء شده با PTZ دارد و ممکن است در درمان تشنج مورد استفاده قرار گیرد.

واژه‌های کلیدی: تشنج، صرع، پنتیلن تترازول، مامیران
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه