دوره 19، شماره 4 - ( تیر 1395 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 79-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nourbakhsh F, Momtaz H. Evaluation of Phenotypic and Genotypic Biofilm Formation in Staphylococcus aureus Isolates Isolated from Hospital Infections in Shahrekord, 2015. J Arak Uni Med Sci 2016; 19 (4) :69-79
نوربخش فهیمه، ممتاز حسن. ارزیابی فنوتیپی و ژنوتیپی تشکیل بیوفیلم در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از عفونت های بیمارستانی شهرکرد در سال 1394. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1395; 19 (4) :69-79

1- گروه میکروب شناسی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران. ، Fahimeh_nourbakhsh@yahoo.com
2- گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.

زمینه و هدف: تشکیل بیوفیلم یکی از عوامل بیماری‌زایی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس محسوب می‌شود که به باکتری امکان اتصال به سطوح مختلف و هم‌چنین افزایش الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی را می‌دهد. مطالعه حاضر با هدف بررسی شاخصه‌های فنوتیپی و ژنوتیپی تشکیل بیوفیلم در ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه‌های عفونی در استان شهرکرد انجام گرفت.

مواد و روشها: تعداد 250 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از عفونت‌های بیمارستانی انتخاب گردید. جهت تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی از روش انتشار دیسک استفاده شد. توان تشکیل بیوفیلم به روش مولکولی و فنوتیپی بررسی گردید.

یافتهها: در این بررسی، 5/73 درصد از ایزوله‌ها توانایی اتصال قوی، 33/5 درصد توان اتصال متوسط و 4/15 درصد توانایی اتصال ضعیف را در تولید بیوفیلم نشان دادند. فراوانی حضور ژن icaC 3/67 درصد و ژن icaB 2/63 درصد برآورد گردید. 2/92 درصد از ایزوله‌های مولد بیوفیلم واجد ژن mecA بودند.

نتیجهگیری: گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی به ویژه در ایزولههای مولد بیوفیلم مشکلات جدی در بخشهای درمانی بیمارستان ایجاد خواهد کرد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عفونی
دریافت: 1394/12/1 | پذیرش: 1395/4/1