دوره 19، شماره 5 - ( مرداد 1395 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 91-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nourbakhsh P, Merzaei R, Yeganeh-Fard F, Mosayebi G. Serum Level of Chemerin in Patients with Breast Cancer. J Arak Uni Med Sci 2016; 19 (5) :86-91
نوربخش پریسا، میرزایی رضوان، یگانه فرد فاطمه، مسیبی قاسم. بررسی سطح سرمی آدیپوکاین کمرین در بیماران مبتلا به سرطان سینه. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1395; 19 (5) :86-91

1- گروه ایمنی شناسی و میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
3- مرکز تحقیقات پزشکی و مولکولی، گروه ایمنی شناسی و میکروب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران. ، gmosayebi@yahoo.com

زمینه و هدف: سرطان پستان یکی از علل عمده مرگ مرتبط با سرطان و شایع‌ترین بدخیمی در زنان سراسر جهان است. کمرین آدیپوکاین جدیدی است که در شروع و فرآیند التهاب و کموتاکسی سلول‌های دندریتیک و ماکروفاژهای نا بالغ  نقش دارد. هدف از این مطالعه، بررسی این بیومارکر در بیماران مبتلا به سرطان سینه بوده است.

مواد و روشها: این مطالعه به صورت مقطعی و مورد -شاهدی بود که در آن 45 بیمار مبتلا به سرطان پستان در بیمارستان ولیعصر اراک از خرداد تا آذر 1394 (با محدوده سن 18 تا 60 سال) و 40 داوطلب سالم به عنوان گروه شاهد زن (با محدوده سنی 22 تا 56 سال) مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران دارای کارسینوم مهاجم پستان بوده و قبل از عمل جراحی ماستکتومی انتخاب شدند. سطح سرمی کمرین در هر دو گروه به روش الایزا و بر اساس دستورالعمل کیت اندازه‌گیری شد.

یافتهها: در این مطالعه، میانگین سطح سرمی کمرین در بیماران (608±1536 نانوگرم بر لیتر) کمتر از گروه شاهد 544±1919 نانوگرم بر لیتر) به دست آمد(0/04=p). ارتباط معنی‌داری بین میزان کمرین با وزن بدن، مرحله بیماری طول مدت بیماری و تعداد گلبول‌های سفید خون محیطی مشاهده نشد.

نتیجهگیری: با توجه به نقش کمرین درفرآیند التهاب، کاهش سطح کمرین در بیماران مبتلا به سرطان سینه ممکن است به دلیل مصرف زیاد آن در واکنشهای التهابی یا سرکوب سیستم ایمنی توسط تومور باشد. این کاهش ممکن است به نفع رشد تومور باشد.

واژه‌های کلیدی: آدیپوکاین، سرطان سینه، کمرین
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: داخلی