دوره 19، شماره 8 - ( آبان95 1395 )                   جلد 19 شماره 8 صفحات 67-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fattahi E, Hemayatkhah Jahromi V. Protective Effects of Eryngium Caucasicum Trautv Hydroalcholic Extract on Tricyclazole Induced Hepatotoxicity in Mice. J Arak Uni Med Sci. 2016; 19 (8) :67-78
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-4553-fa.html
فتاحی اسماعیل، حمایت خواه جهرمی وحید. اثرات حفاظتی عصاره هیدرو الکلی زولنگ(Eryngium caucasicum Trautv) بر سمیت کبدی ناشی از تری سیکلازول در موش آزمایشگاهی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1395; 19 (8) :67-78

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-4553-fa.html


1- گروه زیست شناسی، واحد آیت ا... آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران ، esmail_fattahy@yahoo.com
2- گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد جهرم، جهرم، ایران
چکیده:   (2126 مشاهده)

زمینه و هدف: گیاه زولنگ به واسطه‌ی وجود ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی، دارای خواص آنتی‌ اکسیدانی می‌باشد. از این رو، این مطالعه به منظور بررسی اثر حفاظتی عصاره زولنگ بر سمیت ناشی از سم تری سیکلازول در کبد موش آزمایشگاهی انجام شد.

مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی، 42 سر موش آزمایشگاهی به 6 گروه مساوی کنترل، شم، تری سیکلازول و سه گروه آزمایشی تقسیم شدند. موش‌های گروه تری سیکلازول، سم را با دوز 50 میلی‌گرم بر کیلوگرم به صورت درون صفاقی و گروه‌های آزمایشی 2 تا 4 عصاره زولنگ را به ترتیب با دوزهای 100، 200 و 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم (دو بار در هفته به مدت 4 هفته) به صورت گاواژ دریافت نمودند. گروه شم آب مقطر دریافت نمود. در پایان دوره، میزان آنزیم‌های ALT، AST و ALP و غلظت‌های آلبومین و بیلی‌روبین کل اندازه‌گیری شد. هم‌چنین،  میزان کل ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی در عصاره زولنگ اندازه‌گیری گردید. داده‌ها با استفاده از آنالیز واریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافتهها: تری سیکلازول میزان آمینوترانسفرازها، آلکالین فسفاتاز و بیلی روبین کل را افزایش داده و میزان آلبومین را کاهش داد (05/0p<). اما تیمار با عصاره زولنگ باعث کاهش آنزیم‌های کبدی و بیلی روبین و افزایش آلبومین گردید(05/0p<). میزان کل ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی به ترتیب 16/91 میلی‌گرم گالیک اسید در گرم عصاره و 48/84 میلی‌گرم کوئرستین در گرم عصاره اندازه‌گیری شد.

نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره زولنگ به دلیل داشتن ترکیبات فنلی بالا دارای اثرات حفاظتی بر کبد در برابر سمیت ناشی از تری سیکلازول می‌باشد

متن کامل [PDF 183 kb]   (597 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پايه
دریافت: ۱۳۹۵/۵/۵ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۱۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb