دوره 9، شماره 3 - ( فصلنامه 1385 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 111-106 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahzouni P, Taheri N, Taravat M, Danesh A. A case report of Mullerian Adenosarcoma with heterologous elements associated with long-term oral contraceptive use. J Arak Uni Med Sci 2006; 9 (3) :106-111
محزونی پروین، طاهری نادیا، طراوت مریم، دانش شهرکی آذر. گزارش یک مورد آدنوسارکوم رحمی با عناصر هترولوگوس همراه با تاریخچه مصرف طولانی کنتراسپتیو خوراکی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1385; 9 (3) :106-111

1- ، Mryam_ taravat_ 486 @ yahoo. Com
مقدمه: آدنوسارکوم یک تومور رحمی نادر متشکل از عناصر اپی تلیال خوش خیم و اجزاء استرومائی بدخیم می‌باشد. در 20درصد موارد استرومای تومور حاوی عناصر هترولوگ (معمولاً از جنس عضله مخطط) است. ایجاد تومور همراه با مصرف تاموکسی فن (استروژن اگزوژن) یا تکومای تخمدان (استروژن آندوژن) دیده شده است. در این مقاله یک مورد آدنوسارکوم رحمی در خانمی با سابقه مصرف قرص ضد بارداری خوراکی گزارش می‌شود. مورد: بیمار خانمی 45 ساله با سابقه 16 ساله مصرف قرص ضد بارداری خوراکی (LD) بود که با توده رحمی مراجعه کرده و تحت عمل جراحی هیسترکتومی کامل و برداشتن ضمائم دو طرف قرار گرفته بود. بررسی میکروسکوپی اسلایدهای رنگ آمیزی شده به روش H&E ، نشان دهنده آدنوسارکوم رحمی با عناصر هترولوگوس غضروفی بود. نتیجه گیری: با وجود گزارشات اندک از عناصر هترولوگ غضروفی در آدنوسارکوم رحمی، در این مورد کانون‌های متعدد و وسیع غضروف در استروما مشاهده شد. هم‌چنین هم زمانی بروز آدنوسارکوم رحمی با مصرف طولانی مدت قرض ضد بارداری خوراکی در این بیمار، مورد توجه می‌باشد.
متن کامل [PDF 820 kb]   (1992 دریافت)
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/7/6