دوره 20، شماره 2 - ( اردیبهشت 1396 1396 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 77-67 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moradi Farsani D, Alikiaei B, Hoseinzadeh F. Comparison of Ondansetrone, Metoclopramide and Midazolam for PONV prophylaxis in Strabismus surgery. J Arak Uni Med Sci 2017; 20 (2) :67-77
مرادی فارسانی داریوش، علی کیایی بابک، حسین زاده فاطمه. بررسی تاثیر انداسترون، متوکلوپرامید و میدازولام بر پیشگیری از بروز تهوع و استفراغ بعد از عمل جراحی استرابیسم. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1396; 20 (2) :67-77

1- گروه بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، dmoradi@med.mui.ac.ir
2- گروه بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
3- دانشگاه علوم چزشکی اصفهان

زمینه و هدف:  هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر اندانسترون، میدازولام و متوکلوپرامید بر پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از عمل استرابیسم و مقایسه آن با گروه شاهد بود.

مواد و روش ها: 160 بیمار به روش تصادفی ساده به چهار گروه 40 نفره تقسیم شدند: گروه ON اندانسترون 05 /0 mg/kg ، گروه MT متوکلوپرامید 15/0mg/kg ، گروه MD میدازولام 03/0 mg/kg و گروه CT کلرور سدیم 9/0% وریدی با حجم و روش یکسان 30 دقیقه قبل از اتمام عمل دریافت نمودند. بیماران در 24 ساعت اول پس از بیهوشی از نظر تهوع، استفراغ، نیاز به داروی ضد استفراغ و دوز آن، زمان تحمل رژیم مایعات و جامدات، عوارض دارویی و میزان رضایتمندی بررسی شدند.

یافته ها: بروز تهوع در گروه ON به طور معنی داری از دیگر گروهها کمتر بود(p-value = 0.001).. همچنین بروز استفراغ در گروه ON کمتر از دیگر گروهها بود ولی معنی دار نبود(p-value=0.084). و هر دو عارضه فوق در گروه MD کمتر از MT و CT بود. نیاز به دوز اضافه داروی ضد تهوع در گروههای CT و MT بیشتر از بقیه بود(p-value = 0.001). رضایتمندی در گروه ON بیشتر از بقیه بود (p-value = 0.001).

نتیجه گیری: تجویز اندانسترون جهت پیشگیری از تهوع و استفراغ بعد از عمل استرابیسم موثرتر و کم عارضه تر از متوکلوپرامید و میدازولام میباشد و متوکلوپرامید دارای تاثیر کمتر و عوارض بیشتری در مقایسه با دو داروی دیگر میباشد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بیهوشی
دریافت: 1395/10/30 | پذیرش: 1395/12/25