دوره 20، شماره 3 - ( خردادماه 1396 1396 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 21-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bani Talebi Dehkordi F, Reiisi S, Bayati A, Mohammadi Nejad P. Study of the expression of SNX2 (Sorting nexin-2) in multiple sclerosis patient of RRMS comparing with health control. J Arak Uni Med Sci 2017; 20 (3) :12-21
بنی طالبی دهکردی فریبا، رئیسی سمیه، بیاتی اصغر. بررسی بیان ژن SNX2 (Sorting nexin-2) در بیماران مالتیپل اسکلروزیس RRMS در مقایسه با افراد سالم. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1396; 20 (3) :12-21

1- واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران
2- گروه ژنتیک، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران ، s.reiisi@sci.sku.ac.ir
3- گروه عصب شناسی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران

چکیده

زمینه و هدف: مالتیپل اسکلروزیس(MS) یک اختلال التهابی مزمن است که به وسیله دمیلیناسیون سیستم عصبی مرکزی(CNS) و آسیب آکسونی توصیف میشود. در حالی که دلیل MS هنوز ناشناخته است، این موضوع به صورت گسترده پذیرفته شده است که توجه به هدفهای دارویی جدید مورد نیاز است. رترومرها کمپلکس پروتئینی هستند که نقش مهمی در نقل و انتقالات اندوزومی دارند و اختلال در عملکرد رترومری با تعداد زیادی از اختلالات نورولوژیکی همراه میباشد. بنابراین، هدف این مطالعه، مقایسه بیان ژن SNX2 به عنوان بخشی از کمپلکس رترومری در بیماران MS با افراد سالم بود.

مواد و روشها: در این مطالعه مورد-شاهدی، 50 نمونه مالتیپل اسکلروزیس(MS) و 50 کنترل سالم وارد شدند. بعد از تایید بیماری، 3 سیسی خون محیطی از تمام افراد مورد مطالعه گرفته شد. RNA تام استخراج شد و DNA مکمل (cDNA) سنتز شد. بیان نسبی ژن با استفاده از روش کمی real-time RT PCR (qRT-PCR) به دست آمد و به وسیله روشAWT IMAGE  ارزیابی شد.

یافتهها: بیان ژن SNX2 در بیماران MS در مقایسه با افراد کنترل سالم پایینتر بود و از نظر آماری تفاوت معنیداری را نشان داد(05/0p<).

نتیجه گیری: مطالعه ما نشان داد که بیان SNX2 در بیماری مالتیپل اسکلروزیس پایینتر است. با توجه به نقش عملکردی که SNX2 به عنوان یک پروتئین درگیر در فرآیند ترافیک سلولی دارد، ممکن است بر روی عملکرد رسپتورهای سطح سلولی یا هدفگیری داروها تأثیر داشته باشد. بنابراین مطالعات تکمیلی برای مشخص شدن مکانیسم دقیق عملکرد ژن در نقل و انتقالات سلولی باید انجام شود.

واژه‌های کلیدی: SNX2، مالتیپل اسکلروزیس، RRMS، Real-time PCR
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه