دوره 20، شماره 6 - ( شهریورماه 1396 1396 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 30-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khoshbin Nazdik M, Khazaei Koohpar Z, Sayad A. Investigation of TIMP-1 Gene Expression in Patients with Multiple Sclerosis(MS). J Arak Uni Med Sci 2017; 20 (6) :22-30
خوشبین نزدیک مرضیه، خزائی کوهپر زینب، صیاد آرزو. بررسی بیان ژنTIMP1در بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS). مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1396; 20 (6) :22-30

1- گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاداسلامی، تنکابن، ایران.
2- دکترای زیست شناسی سلولی و مولکولی، گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی، دانشکده علوم زیستی، واحد تنکابن، دانشگاه آزاداسلامی، تنکابن، ایران. ، khazaei@toniau.ac.ir
3- دکترای ژنتیک پزشکی، گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، تهران، ایران.
چکیده
زمینه و هدف: ماتریکس متالوپروتئینازها (MMPs) شامل یک خانواده از آنزیم های پروتئولیتیک هستند. آن ها قادر به تخریب سد خونی-مغزی (BBB) بوده و تخریب اجزاء میلین و ماتریکس خارج سلولی را وساطت می کنند. مهارکننده های بافتی متالوپروتئینازها (TIMPs) پروتئین هایی هستند که فعالیت MMPs را مهار می کنند. ماتریکس متالوپروتئیناز9 (MMP-9) مهاجرت سلول Tرا به سیستم عصبی مرکزی (CNS) تسهیل می کند، در حالی که مهارکننده های بافتی متالوپروتئیناز1(TIMP-1) عملکرد MMP-9 را مهار می کنند. هدف از این مطالعه، بررسی بیان ژن TIMP-1 (در سطح RNA) در سلول های خونی مبتلایان به مالتیپل اسکلروزیس عودکننده (RRMS) تحت درمان با IFNb   بود.
مواد و روش­ها: در این مطالعه، سطح بیان ژن TIMP-1 درسلول های خونی مبتلایان به MS در مقایسه با افراد سالم به روش Real-Time PCR بررسی شد.
یافته ها: در بیماران RRMSسطح بیان RNA ژن TIMP-1 نسبت به افراد نرمال کمتر بوده، گرچه این کاهش معنی دار نبود(1/0p=).
نتیجه گیری: نتایج حاصله از این مطالعه نشان داد که ارتباط خطی بین سطح بیان TIMP-1 و خطر  EDSS، هم چنین ارتباط معنی داری بین وضعیت بیان  TIMP-1و مدت بیماری وجود ندارد. مطالعات بیشتری جهت مقایسه RNA  ژن  TIMP-1 در بیماران، قبل و بعد از مصرف اینترفرون بتا توصیه می گردد.

واژه‌های کلیدی: مالتیپل اسکلروزیس، TIMP-1، Real-Time PCR، MMP-9
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه