دوره 20، شماره 5 - ( مردادماه 1396 1396 )                   جلد 20 شماره 5 صفحات 102-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nosrati M, Shakeran Z, Shakeran Z. In Silico Screening Hepatitis B Virus DNA Polymerase Inhibitors from Medicinal Plants . J Arak Uni Med Sci 2017; 20 (5) :89-102
نصرتی مختار، شاکران زهرا، شاکران زینب. غربال‌گری بیوانفورماتیکی مهارکننده‌های آنزیم DNA پلیمراز ویروس هپاتیت ب انسانی از گیاهان دارویی . مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1396; 20 (5) :89-102

1- گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فنآوری‌های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران ، Mokhtar.nosrati1393@gmail.com
2- گروه بیوتکنولوژی، دانشکده علوم و فنآوری‌های نوین، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
3- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
زمینه و هدف: هپاتیت ب انسانی یکی از مشکلات عمده سلامت عمومی و از عوامل اصلی مرگ و میر در جهان است. بنابراین، اخیراً معرفی داروهای موثر ضد هپاتیت ب مورد توجه قرار گرفته است. هدف از بررسی حاضر، غربالگری بیوانفورماتیکی مهارکنندههای جدید آنزیم DNA پلیمراز ویروس هپاتیت ب از دو گیاه Terminalis chebula و Caesalpinia sappan میباشد.
مواد و روشها: این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی انجام شد. در پژوهش حاضر ، ساختار سه بعدی آنزیم DNA پلیمراز ویروس هپاتیت ب به روش هومولوژی مدلسازی شد. ترکیبات گیاهی مورد بررسی از گیاهان مذکور نیز از پایگاه دادههای Pubchem در قالب SDF دریافت شد. غربالگری بیوانفورماتیکی با استفاده از داکینگ مولکولی بین ترکیبات گیاهی و آنزیم مدلسازی شده توسط نرم افزار 2.1 iGemdock انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که تمامی ترکیبات مورد بررسی دارای حداقل سمیت و بدون سمیت ژنتیکی بوده و برهمکنشهای مناسبی را با پلیمراز مورد بررسی ایجاد میکنند. علاوه بر این، مشخص شد که اغلب برهمکنشها در ناحیهی رونوشت بردار معکوس در ناحیهی 694-354 از توالی آمینواسیدی رخ میدهند. تحلیل انرژی و آمینواسیدهای درگیر در برهمکنش لیگاند-پلیمراز مورد بررسی نشان داد که سه ترکیب Terchebin، Chebulinic Acid و Terflavin A برهمکنشهای موثرتری را با آنزیم مورد بررسی ایجاد میکنند.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج به دست آمده از این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که ترکیبات مورد مطالعه نامزدهای مناسبی جهت بررسی آزمایشگاهی و درون تنی با هدف معرفی داروهای ضد هپاتیت ب میباشند.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1396/3/21 | پذیرش: 1396/4/31