دوره 13، شماره 2 - ( 4-1389 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 54-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Chalabianloo G, Garooci Farshi M, Malekirad A A, Hashemzadeh A. The comparison of emotional functions of memory in patients with alzheimer and brain tumor. J Arak Uni Med Sci 2010; 13 (2) :44-54
چلبیانلو غلامرضا، گروسی فرشی میر تقی، ملکی راد علی اکبر، هاشم زاده علی. مقایسه کارکردهای هیجانی حافظه در بیماران مبتلا به اختلال آلزهایمر و تومور مغزی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1389; 13 (2) :44-54

1- ، chalabianloo@tabrizu.ac.ir
چکیده:   (11969 مشاهده)
زمینه و هدف: حافظه یکی از اصلی‎ترین کارکردهایی است که در اختلالات نورولوژیکی دچار آسیب می‎شود. با توجه به تاثیر پذیری حافظه از هیجانات، تاثیر حالات خلقی بر حافظه بیماران مبتلا به آلزهایمر،‌ تومور مغزی و افراد عادی مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‎ها: در این مطالعه علی- مقایسه‎ای، 26 نفر مبتلا به آلزهایمر، 38 نفر تومور مغزی و 30 نفر از افراد عادی به صورت نمونه‎گیری در دسترس انتخاب شده و توسط تکلیف کامپیوتری مربوط به حافظه در دو بعد حافظه یادآوری آشکار یا بازشناسی و حافظه ضمنی مورد آزمایش قرار گرفتند. یافته‎ها: بیماران آلزهایمر عملکرد بسیار ضعیفی در تکالیف حافظه نشان دادند. در حافظه آشکار بیماران مبتلا به آلزهایمر لغات غمگین و تهدید کننده بیشتری را به یادآوردند. در حالت کلی در حافظه آشکار و ضمنی، افراد مبتلا به آلزهایمر و تومور مغزی به ترتیب در مقایسه با افراد عادی عملکرد ضعیفی داشتند. نتیجه‎گیری: پردازش‎های شناختی مبتلایان به آلزهایمر در صورت مواجهه با محرک‎های ساده هیجانی، تحت تاثیر قرار می‎گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1388/9/1