دوره 20، شماره 11 - ( بهمن ماه 1396 1396 )                   جلد 20 شماره 11 صفحات 101-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saeidi N, Shiravand Z. Lupus Nephritis, Pauci Immune Rapidly Progressive Glomerolu Nephritis: Case Report. J Arak Uni Med Sci 2018; 20 (11) :96-101
سعیدی ناصر، شیراوند زهرا. نفریت لوپوسی، گلومرولونفریت حاد پیش‌رونده پاسی ایمیون: گزارش موردی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1396; 20 (11) :96-101

1- گروه داخلی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران ، nassersaeidi47@yahoo.com
2- دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
چکیده
زمینه و هدف: سیستمیک لوپوس اریتماتوز به عنوان یک بیماری سیتمیک می­تواند باعث نفریت لوپوسی، به عنوان یکی از خطرناک ترین تظاهرات این بیماری، شود. در این گزارش، یک خانم با نارسایی حاد کلیوی متعاقب نفروپاتی لوپوسی معرفی می شود.
گزارش مورد: خانم 27 ساله، بدون سابقه بیماری خاص به دلیل تورم یک ماهه دور چشم، تهوع بدون استفراغ و بی­اشتهایی، با سابقه 2 ماهه از سرگیجه و فشارخون بالا، مراجعه کرده است. در بیمار، ESR بالا و هایپرتانسیون نیزدیده شد. در ﺑﺮرﺳﻲ ﺑﻴﻤﺎر، ﻧﻜﺎت ﻣﻬﻢ ﻣﻌﺎﻳﻨﻪ و ﭘﺎراﻛﻠﻴﻨﻴﻚ ﺷﺎﻣﻞ ادم پره اربیت، ازوﺗﻤﻲ، آﻧﻤﻲ، ﻫﻤﺎﭼﻮری، ﭘﺮوﺗﺌﻴﻨﻮری، ﻛﻠﻴﻪ با اﻧﺪازه نرمال، ﺗﻴﺘﺮ بالای آﻧﺘﻲ ﺑﺎدی ﺿﺪ ﻫﺴﺘﻪ ای، آنتی­بادی ضد DNA دو رشته ای و ﻟﻮﭘﻮس آﻧﺘﻲ ﻛﻮاﮔﻮﻻﻧﺖ بود. ﺑﻴﻮﭘﺴﻲ ﻛﻠﻴﻪ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ، تشخیص گلومرولونفریت پاسی ایمیون گزارش گردید و بیمار تحت درمان با پالس کورتون و ﻫﻤﻮدﻳﺎﻟﻴﺰ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ.
نتیجه­گیری: نفریت لوپوسی باید به عنوان یکی از عوارض مهم سیستمیک لوپوس اریتماتوز در نظر گرفته شود. از طرفی، چنان­چه در برخورد با نارسایی حاد کلیوی ناشی از لوپوس، بیوپسی کلیه به صورت گلومرولونفریت پاسی ایمیون گزارش شود، احتمال نفریت لوپوسی را در باید در نظر داشت؛ هر چند معمولا در بیوپسی کلیه بیمار لوپوسی نفریت پاسی ایمیون دیده نمی شود.

نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: کلیه و مجاری ادرار
دریافت: 1396/8/19 | پذیرش: 1396/10/6