دوره 21، شماره 1 - ( فروردین ماه 1397 1397 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 20-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Toraji A, Hadizadeh M, Nemati Mansoor F. The Effect of Nanoformulation of Amoxicillin on its Antibacterial Activity Against Common Bacterial Strains Involved in Hospital-Acquired Infections . J Arak Uni Med Sci 2018; 21 (1) :11-20
تورجی اسماء، هادی زاده مهناز، نعمتی منصور فهیمه. تأثیر نانو فرموله‌کردن آموکسی سیلین بر فعالیت ضدباکتریایی آن بر علیه سوش‌های باکتریایی شایع در عفونت‌های بیمارستانی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1397; 21 (1) :11-20

1- گروه بیوتکنولوژی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- دکتری تخصصی بیوشیمی، گروه زیست فن‌آوری، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران ، hadizadehmahnaz@gmail.com
3- دکتری تخصصی بیوتکنولوژی، گروه بیوتکنولوژی، واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده
زمینه و هدف: فن­آوری نانو، فرصتی عالی برای درمان عفونت‌های میکروبی مقاوم به دارو فراهم می‌کند. هدف از این مطالعه، سنتز آموکسی سیلین انکپسوله شده در نانوذرات پلیمری و مقایسه فعالیت ضد باکتریایی این نانوفرمولاسیون با آموکسی سیلین خالص بود.
مواد و روش‌ها: نانوذرات پلیمری انکپسوله شده با آموکسی سیلین توسط کیتوزان به عنوان یک پلیمر و آلژینات به عنوان عامل متصل کننده تهیه شدند. نانوذرات حاصله با طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه، پراکندگی نور دینامیکی و میکروسکوپ الکترونی روبشی مشخصه یابی شدند. اثرات ضدباکتریایی نانوذرات بر علیه برخی باکتری­های شایع در
عفونت­های بیمارستانی با استفاده از روش­های براث میکرودایلوشن و انتشار از چاهک بررسی شدند.

یافته‌ها: نانوذرات انکپسوله شده با دارو دارای شکل کروی با اندازه متوسط 96 نانومتر بودند. این نانوذرات اثر ضد باکتریایی قابل توجهی بر روی تمام باکتری‌های آزمایش شده به جزء سودوموناس آئروژینوزا داشتند. هم­چنین آن­ها اثرات ضدباکتریایی قوی­تری از نانوحامل به تنهایی یا آنتی بیوتیک آزاد نشان دادند. بزرگ‌ترین ناحیه مهار رشد (7/23) برای استافیلوکوکوس اورئوس حساس به متی سیلین وکوچک­ترین (5/12) برای نوع مقاوم این باکتری تعیین شد. حداقل غلظت مهارکننده نانوفرمولاسیون بر علیه این دو سویه به ترتیب 5/1 و 48 میکروگرم بر میلی لیتر و برای اشرشیا کلی و سودووناس آئروژینوزا 6/6 و 256 میکروگرم بر میلی لیتر تعیین شد.
نتیجه‌گیری: نتایج نشان می‌دهد که انکپسوله کردن آموکسی سیلین در نانوذرات پلیمری، پتانسیل افزایش فعالیت ضدباکتریایی بر علیه باکتری­های عامل عفونت­های بیمارستانی دارد.

متن کامل [PDF 2013 kb]   (2194 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم پایه
دریافت: 1396/9/11 | پذیرش: 1396/12/12