دوره 21، شماره 2 - ( ارديبهشت ماه 1397 )                   جلد 21 شماره 2 صفحات 96-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadnia Kojidi H, Rafeie M, Daneshmand M A, Rezaei J. Roc Curve Multivariate Modeling in Detection of Fetal Abnormalities Using Screening Down Syndrome Associated Markers in the First and Second Periods of Pregnancy. J Arak Uni Med Sci 2018; 21 (2) :86-96
محمدنیاکجیدی حمیده، رفیعی محمد، دانشمند محمدعلی، رضایی جلال. مدل‌بندی چند متغیره Roc Curve در تشخیص ناهنجاری‌های جنین با کمک مارکرهای مورد سنجش درغربال‌گری سندرم‌داون در سه ماهه اول و دوم بارداری. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1397; 21 (2) :86-96

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- گروه آمار زیستی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران. ، Rafeie@arakmu.ac.ir
3- آزمایشگاه سینا، اراک، ایران
چکیده
زمینه­و هدف: تشخیص زودرس بیماری­های پیش از تولد و درمان به موقع ناهنجاری­های مادرزادی، جزء دغدغه­های اصلی سیستم بهداشت­و درمان بوده است. هدف از این مطالعه، ارائه روش­های مدل­بندی ­چند متغیره منحنی راک در تشخیص ناهنجاری­های جنین با کمک مارکر­های مورد سنجش غربال­گری سندرم­داون در سه ماهه اول و دوم بارداری بود.
مواد و روش­ها: این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است که از اطلاعات مربوط به دو مجموعه داده استفاده شده است: مجموعه اول شامل تعداد 152 فرد که نتایج تست­های غربالگری سه ماهه اول ودوم بارداری آن ها پر خطر بود و مجموعه دوم شامل تعداد 75 فرد که نتایج نرمالی را نشان دادند. متغیرهای مطالعه شامل مارکرهای سرم مادر در غربال­گری سه ماهه اول و دوم و متغیرهای کمکی(شامل اطلاعات جمعیت شناختی) بوده است. آنالیزهای آماری به کمک تحلیل­های رگرسیون راک، ارزش افزایشی و با استفاده از نرم افزار Stata نسخه 12 نجام گرفته است.
یافته­ها: در بررسی ارزش هر کدام از تست های تشخیصی در حضور متغیرهای کمکی با استفاده از رگرسیون لجستیک و منحنی راک در غربال­گری سه ماهه اول PAPP-A و در غربال­گری سه ماهه دوم  نیز Inhibin-A می­تواند به تنهایی به عنوان آزمون تشخیصی استفاده شود.
نتیجه­گیری: بهترین آزمون تشخیصی در سه ماهه  اول به ترتیبA PAPP-، NT و Free B-HCG و در سه ماهه دوم غربال­گری به ترتیب Inhibin-A، HCG، UE3 و AFP براساس سطح زیر منحنی راک شناخته شدند. علاوه بر آن، بیشترین تاثیر متغیر پیشگو بر روی نتیجه تست تشخیصی مربوط به سابقه خانوادگی بود.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: زنان و مامایی
دریافت: 1396/10/19 | پذیرش: 1396/12/16