Ahmadi Z,  Sattari M,  Tabarraee B,  Bigdeli M. Identification of the constituents of Achillea santolina essential oil and evaluation of the anti-microbial effects of its extract and essential oil.  J Arak Uni Med Sci 2011; 14 (3) :1-10
URL: 
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-603-fa.html     
                     
                    
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    1-  ، : z.ahmadi59@gmail.com
                    
                    
                    چکیده:       (20680 مشاهده)
                    
                    
                    زمینه و هدف : از آنجایی که برخی از عصاره های گیاهی از جمله گونه Santolina دارای اثرات ضد باکتریایی هستند و از آنها  می توان به عنوان عوامل ضد میکروبی در درمان عفونت ها استفاده نمود، هدف این مطالعه ارزیابی ترکیبات اسانس و خواص ضد میکروبی عصاره و اسانس می باشد. 
مواد و روش ها :  در این مطالعه تجربی گیاه بومادران در اواخر بهار  1387 از منطقه سیستان جمع آوری گردید. ترکیبات اسانس توسط دستگاه  GC/MS آنالیز شد. قطر هاله مهاری و حداقل غلظت مهار کننده از رشد (MIC) برای سویه های استافیلوکوکوس، ایشرشیاکلی،استافیلوکوک اورئوس، پزودوموناس آیروژینوزا و کاندیدیا البیکنس به ترتیب با روش های دیسک دیفیوژن و چاهک پلیت و رقت سازی در محیط کشت مایع  تعیین گردید.
 یافته ها: کامفر عمده ترین ترکیب اسانس بود. سویه ی استافیلوکوکوس  اورئوس    بیشتری    حساسیت  را   در 573  /0 MIC> و 146/1 MBC>  نسبت به عصاره ساقه و برگ و  663/1  MBC>، 831/0 MIC> میلی گرم در میلی مول نسبت به عصاره گل و سویهی ایشرشیاکلی حساسیت متوسطی را با 293/2  MBC>و  146/1MIC>   نسبت به عصاره ساقه و برگ و 65/6 MBC> و 325/3  MIC> میلی گرم در میلی مول نسبت به  عصاره گل  نشان می دهد. سویه ی پزودوموناس آیروژینوزا و کاندیدیا البیکنس نیز حساسیت قابل توجهی در برابر عصاره ها نشان ندادند. همچنین اسانس این گیاه در مقایسه با عصاره، اثرات ضد میکروبی قابل توجهی نداشت.
نتیجه گیری: عصاره گیاه به ویژه بخش ساقه و برگ  دارای اثرات ضد باکتریایی می باشد و جهت مشخص کردن مکانیسم دقیق آن تحقیقات بیشتری نیاز می باشد.
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي اصیل |
                    موضوع مقاله: 
                    
علوم پایه  دریافت: 1388/10/23