دوره 23، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1399 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 161-150 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghodraty M, Rokhtabnak F, Kholdebarin A, Pournajafian A. A Comparative Study on the Effectiveness and Onset of Action of Ondansetron and Meperidine in Post-Anesthesia Shivering Treatment. J Arak Uni Med Sci 2020; 23 (2) :150-161
قدرتی محمدرضا، رختابناک فرانک، خلدبرین علیرضا، پورنجفیان علیرضا. مقایسه اثربخشی و سرعت اندانسترون با مپریدین در درمان لرز بعد از بیهوشی عمومی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1399; 23 (2) :150-161

1- گروه بیهوشی، بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
2- استادیار بیهوشی، گروه بیهوشی، بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
3- گروه بیهوشی، بیمارستان فیروزگر، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران. ، alipn78@yahoo.com
چکیده:   (2063 مشاهده)
زمینه و هدف: لرز از عوارض شایع پس از بیهوشی و جراحی است و به دلیل عوارض متعدد متعاقبش، پیشگیری و درمان آن اهمیت ویژه‌ای برای متخصصان بیهوشی دارد. در این مطالعه، اثربخشی و سرِعت اثر داروی مپریدین که بالقوه عامل بروز عوارض همودینامیک و تنفسی است، با داروی اندانسترون مقایسه شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی، بیماران دچار لرز پس از بیهوشی در ریکاوری پس از تعیین اسکور لرز به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند و با داروی مپریدین یا اندانسترون درمان شدند. اسکور لرز آن‌ها هر دقیقه تا 10 دقیقه ثبت شد و در انتهای 10 دقیقه در صورت عدم بهبود بیماران از داروی مپریدین در هر دو گروه برای کنترل لرز استفاده شد.
ملاحظات اخلاقی: این پژوهش در کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی ایران تأیید و در سامانه کارآزمایی بالینی ایران با شماره IRCT201109224969N3  ثبت شده است.
یافته ها: 27 بیمار در گروه مپریدین و 29 بیمار در گروه اندانسترون تحت آنالیز آماری قرار گرفتند. تعداد بیماران کاملاً درمان‌شده در دقیقه دهم در گروه مپریدین بیشتر بود (P=0.05) و همچنین کاهش میانیگن اسکور لرز در گروه مپریدین سریع‌تر اتفاق افتاد. (P=0.047)
نتیجه گیری: گرچه اندانسترون در درمان لرز مؤثر نشان داده شده، ولی اثربخشی و سرعت اثر مپریدین در کنترل این عارضه به طور واضح بهتر بوده است.
متن کامل [PDF 3680 kb]   (1000 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3236 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بیهوشی
دریافت: 1398/4/17 | پذیرش: 1398/11/5