Tavakkol Afshari H S, Homayouni Tabrizi M, Ardalan T. Investigating the Anti-angiogenic Effects of Nanoemulsion Synthesized From Plant Anethum Graveolens L Essential Oil. J Arak Uni Med Sci 2021; 24 (1) :62-73
URL:
http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6248-fa.html
1- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
2- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران. ، mhomayouni6@gmail.com
3- گروه شیمی، دانشکده علوم، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران.
چکیده: (1877 مشاهده)
زمینه و هدف: رگزایی یا آنژیوژنز، به فرایند تشکیل عروق خونی جدید از عروق پیشین گفته میشود که نقش مهمی در شرایط فیزیولوژیک، ازجمله رشد و نمو، ترمیم زخم و تولید مثل بر عهده دارد. همچنین این فرایند در پدیدههای پاتولوژیکی و بروز بیماریهای مختلف، بهخصوص رشد تومور و متاستاز نقش حیاتی دارد. در پژوهش حاضر، اثرات ضدرگزایی نانوامولسیون سنتزشده از اسانس گیاه شوید با استفاده از روش CAM ارزیابی شد.
مواد و روش ها: به منظور بررسی اثرات ضدرگزایی در روز دوم انکوباسیون، روی تخممرغها پنجره باز شد و در روز هشتم یک اسفنج ژلاتینی به همراه نانوامولسیون شوید با دُزهای مختلف (12.5، 25 و 50 میکروگرم بر میلیلیتر) روی پرده کوریوآلانتوئیک قرار داده شد. در روز دوازدهم انکوباسیون از استرئومیکروسکوپ تحقیقاتی به منظور ارزیابی میزان رگزایی و تصویربرداری از ناحیه تیمار استفاده شد. فاکتورهای عروقی با نرمافزار Image Jبررسی شد.
ملاحظات اخلاقی: تمامی آزمایشهای این تحقیق با رعایت موازین اخلاقی و طبق تأیید کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد انجام گرفت (کد: IR.IAU.MSHD.REC.1398.027).
یافته ها: نتایج بررسی اثر نانوامولسیون بر میزان رگزایی در تست CAM، نشانگر کاهش طول و تعداد رگهای پرده کوریوآلانتوئیک در نمونههای تیمارشده در مقایسه با تیمارنشده است. همچنین کاهش قد و وزن جنینهای تیمارشده در مقایسه با تیمارنشده در این بررسی نشان داده شد (P<0/05).
نتیجه گیری: فعالیت ضدرگزایی نانوامولسیون شوید نشاندهنده کاربرد احتمالی این ماده برای بیماریهایی همچون سرطان است که مهار تشکیل رگهای خونی در آنها مورد نظر است؛ بنابراین نانوامولسیون شوید میتواند به عنوان یک ماده برای مطالعات بیشتر در زمینه سرطان پیشنهاد شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
علوم پایه دریافت: 1398/11/17 | پذیرش: 1399/6/3