پیام خود را بنویسید
جلد 23 - شماره ویژه کووید 19                   جلد 23 - شماره ویژه کووید 19 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

tezerji S, Nazari Robati F. Investigation of Food Security During the Epidemic of Covid 19 in Kerman Province ‎‎(1399)‎. J Arak Uni Med Sci. 2020; 23
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6392-fa.html
طزرجی سجاد، نظری رباطی فاطمه. بررسی امنیت غذایی در دوران همه گیری کوید19 در استان کرمان. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1399; 23 ()

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6392-fa.html


1- مرکز بهداشت شهرستان کرمان،دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ، sajjadt70@yahoo.com
2- مرکز بهداشت شهرستان کرمان،دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
چکیده:   (70 مشاهده)
مقدمه: امنیت غذایی در سطوح فردی، خانوادگی، ملی، منطقه ای و جهانی زمانی قابل حصول است که تمام مردم در تمامی زمان ها دسترسی فیزیکی و اقتصادی به مواد غذایی کافی، سالم و مغذی برای رفع نیازها و اولویت های غذایی برای یک زندگی سالم و فعال را داشته باشند. هدف از این مطالعه بررسی وضعیت امنیت غذایی و عوامل اجتماعی-اقتصادی مرتبط با آن در خانوارهای شهرستان کرمان در دوران همه گیری کوید19 می­باشد.        
روش کار: مطالعه مقطعی توصیفی حاضر بر روی 500 خانوار دارای پرونده سلامت در 5پایگاه جامعه سلامت که درپنج ناحیه شهرستان کرمان قرار داشتند، انجام شد. افراد با استفاده از لیست خانوارهای تحت پوشش هر مرکز، به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند پرسشنامه­های خود ساخته فردی-اقتصادی و اجتماعی و نیز پرسشنامه­ی 18 سوال امنیت غذایی USDA معتبر که قبلا روائی آن بررسی شده تکمیل شدند.
نتایج: در این مطالعه ارتباط معنی داری میان عوامل اجتماعی-اقتصادی مورد مطالعه (بعد خانوار، متراژ منزل و تعداد امکانات رفاهی) و سطح امنیت غذایی در افراد نشان داده شد. به طوری که میان بعد خانوار و سطح امنیت غذایی ارتباط مثبت (R=0.142  و p<0.001) و بین سطح امنیت غذایی با متراژ منزل و تعداد امکانات رفاهی ارتباط معکوس یافت شد (R=-0.093 و  p<0.005 ، R=-0.73 و p<0.001).
نتیجه گیری: بر اساس مطالعه حاضر، عوامل موثر بر امنیت غذایی در شهرستان کرمان می تواند ارائه دهنده راهکارهای عملیاتی مناسب برای بهبود وضعیت امنیت غذایی در مناطق دچار ناامنی غذایی قبل از وقوع بحران باشد..
 
متن کامل [PDF 2202 kb]   (29 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: کووید 19
دریافت: 1399/4/31 | پذیرش: 1399/6/18

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb