دوره 2، شماره 6 - ( بهار 1378 )                   جلد 2 شماره 6 صفحات 31-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaznavi Rad E, Fazeli S A, Yazdani R, Joorabchi A, Kalantare Hormozi E. Study of Penicillin Type Resistant Neissria Gonorrhieae And Susceptibility Testing of Usuall Antibiotics for Gonococcal Disease in Arak City. J Arak Uni Med Sci 1999; 2 (6) :27-31
غزنوی راد احسان اله، فاضلی سیدعلی، یزدانی رحمت اله، جورابچی علی، کلانتر هرمزی عنایت اله. بررسی نوع مقاومت نایسریاگونوره آ نسبت به پنی سیلین و سنجش حساست آن نسبت به آنتی بیوتیکهای متداول در شهرستان اراک. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1378; 2 (6) :27-31

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
3- دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
نایسریاگونوره آ عامل بیماری سوزاک می باشد. کشت و آنتی بیوگرام این باکتری در آزمایشگاه های تشخیص طبی متداول نیست. در این بررسی از 287  بیمار مشکوک، 50  مورد نایسریاگونوره آ ایزوله گردید که نسبت به پنی سیلین 32 مورد مقاوم (25 مورد داری مقاومت پلاسمیدی با بتالاکتامازی و 7 مورد دارای مقاومت کروموزومی ) و 4 مورد نیمه حساس مشاهده شدند. 26% موارد نسبت به اسپکتینومایسین مقاوم بوند ولی تمام موارد ایزوله شده نسبت به سیپروفلوکساسین حساس بودند و 2% نسبت به سفتریاکسون مقاوم دیده شدند. بنابر این پنی سیلین در جامعه مورد مطالعه جایگاهی در درمان بیماری سوزاک ندارد. اسپکتینومایسین نیز دارویی است که باید تجویز آن با احتیاط بیشتری صورت گرفته و حتما پیگیری های بعد از درمان انجام پذیرد. سفتریاکسون و سیپروفلوکساسین هم داروهای موثری هستند که می توان از آنها حتی در سویه های مقاوم نیز استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: داخلی
پذیرش: 1378/1/1