دوره 2، شماره 7 - ( تابستان 1378 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 28-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Goharian V, Rajaei M S, Sadrnia S. The Prevalence of Cigarette Smoking and The Causes of Initiation of Boy Students in Arak University of Medical Sciences. J Arak Uni Med Sci 1999; 2 (7) :22-28
گوهریان وحید، رجائی محمد صادق، صدرنیا سعید. بررسی میزان استعمال مواد سیگاری و علل تمایل به مصرف آنها در دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال 1377. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1378; 2 (7) :22-28

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
هدف از انجام این تحقیق بررسی توزیع فراوانی مصرف مواد سیگاری و علل تمایل به مصرف آنها در دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد. این مطالعه توصیفی با روش نمونه گیری آسان انجام گرفت. کلیه دانشجویان پسر دانشگاه علوم پزشکی اراک که در سال 78-77 بطور روزانه در این دانشگاه تحصیل می کنند مورد بررسی قرار گرفتند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه استفاده به عمل آمده است. از افراد مورد مطالعه 34/3% مواد سیگاری مصرف می کردند. در بین افرادی که به نماز اهمیت می دادند مصرف موارد سیگاری یک چهارم بقیه دانشجویان پسر بود. در افراد متاهل و کسانی که در بستگان درجه اول استعمال مواد سیگاری وجود نداشت بطور معنی داری کاهش در مصرف این مواد مشاهده گردید. بیشترین علل تمایل به مصرف مواد سیگاری ارتطاطات دوستانه، استرس زندگی و الگوپذیری از دیگران بوده است. با توجه به علل شایع تمایل به مصرف این مواد برنامه ریزی در جهت اشاعه فرهنگ اهیمت دادن به نماز و ازدواج برخورد صحیح با استرس های زندگی و تععین الگوهای مناسب رفتاری و اجتماعی و آگاهی دادن به دانشجویان جهت انتخاب صحیح دوستان احساس میشود.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: داخلی
پذیرش: 1378/4/1