دوره 2، شماره 7 - ( تابستان 1378 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 76-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naderi Nabi M. The Prevalences of Depression in Patients of Internal Cilnics of Hazrat -E-Rasool-E- Akram Hospital. J Arak Uni Med Sci 1999; 2 (7) :33-76
نادری نبی مهرانگیز. بررسی شیوع افسردگی در مراجعین به درمانگاههای مجتمع آموزشی – درمانی حضرت رسول اکرم (ص). مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1378; 2 (7) :33-76

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات روانپزشکی است، ولی بدلیل ارائه علائم مختلف اغلب تشخیص داده نمی شود. یکی از اینها ارائه علایم مختلف بیان جسمی یا جسمانی سازی است. این تابلوی بالینی موجب مراجعات مکرر به پزشکان مختلف می شود و بیماران درمان های علامتی می گیرند و طبعا اختلال زمینه ای درمان اساسی نمی گیرد و مزمن می شود و علاوه بر آن پیگیری های بی مورد موجب هدر رفتن نیروی انسانی و آزمایشات بی مورد می گردد. نظر به اهمیت این موضوع، پژوهشی در فاصله مهر ماه تا اسفند ماه سال 76 در مجتمع آموزشی – درمانی حضرت رسول اکرم انجام شد و از بین مراجعین که به مدت حداقل بیش از 2 سال مشکلات جسمانی داشتند و پزشکان متخصص رده های مختلف یافته ی ارگانیک قابل توجیه پیدا نکرده بودند، 100 نفر تحت ارزیابی قرار گرفتند . از بین این تعداد بیمار 37 نفر نمرات افسردگی بالای میانگین داشتند، افسردگی بطور مشخص در گروم کم درآمد و جنس زن شایع تر بود. این بررسی نشان می دهد در کسانی که شکایات جسمانی مزمن و مکرر دارند و یافته ارگانیک قابل توجه نمی یابیم، افسردگی می تواند در رده های اول تشخیص باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: داخلی
پذیرش: 1378/4/1