دوره 2، شماره 7 - ( تابستان 1378 )                   جلد 2 شماره 7 صفحات 42-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hashemieh M, Kobar Fard F. The Incidence of Hearing Loss Among Thalassemic Patients in Arak City. J Arak Uni Med Sci 1999; 2 (7) :38-42
هاشمیه مژگان، کبارفرد فتانه. بررسی کاهش شنوایی در بیماران تالاسمی ماژور شهرستان اراک در سال 1377. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1378; 2 (7) :38-42

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
در این مطالعه 50 بیمار تالاسمیک ماژور در شهرستان اراک تحت بررسی قرار گرفتند . این بیماران از نظر کاهش شنوایی با انجام تست های شنوایی سنجی مطالعه شدند. میانگین سن بیماران 10 سال بود و بیشترین تعداد بیماران (20 نفر یا 40% بیماران ) در گروه سنی 5 تا 9 سال قرار داشتند. 54% بیماران مونث و 46% بیماران مذکربودند که نسبت مذکر به مونث معادل 0/85 می باشد.
از 50 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور ، 7 بیمار مبتلا به کاهش شنوایی بودند که همگی در گروه مصرف کننده دسفرال قرار داشتند. این کاهش شنوایی از نوع حسی – عصبی ، قرینه و دو طرفه بود . بین مصرف دسفرال و بروز کاهش شنوایی ، رابطه ی معنی دار بدست آمد. همچنین در این مطالعه مشخص گردید که بین دوز دسفرال و کاهش شنوایی و نیز مدت زمان مصرف دسفرال و بروز کاهش شنوایی رابطه ی معنی داری وجود دارد. بین سطح فریتین سرم و بروز کاهش شنوایی ارتباطی بدست نیامد.
نتایج حاصله نشان داد که بیماران مبتلا به تالاسمی که تحت درمان با دسفرال هستند ، باید بصورت دوره ای تحت بررسی تست های شنوایی سنجی قرار گیرند تا از اثر اتوتوکسیستی دسفرال در امان بمانند.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: داخلی
پذیرش: 1378/4/1