دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1379 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 14-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Toulaei S G. The Prevalence of Hepatitis C Virus Among Blood Donors in Markazi Province. J Arak Uni Med Sci 2000; 3 (1) :11-14
تولایی سید قوام الدین. بررسی فراوانی ویروس هپاتیت C در اهداکنندگان خون در استان مرکزی از مرداد 76 لغایت خرداد 78. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1379; 3 (1) :11-14

مرکز آموزشی، درمانی امیرکبیر اراک، اراک، ایران.
اساس تشخیص در هپاتیت C بر شناسایی آنتی بادی های واکنش دهنده با پپتیدهای صناعی یا پروتئین های نوترکیبی می باشد. روشی که در حال حاضر در تمامی پایگاه های انتقال خون برای غربالگری خون های اهدایی از نظر HCV   انجام می شود. این پژوهش بشکل مقطعی در فاصله زمانی مرداد 76 تا خرداد 78 با مراجعه به پرونده های اهداء کنندگان خون در پایگاه مرکزی انتقال خون استان مرکزی انجام شده است. شیوع ویروس هپاتیت C در دهندگان سالم خون با روش Elisa0/4% و با روش RIBA 0/2%  دیده شد. قدرت پیشگویی کنندگی مثبت روش الیزا 55%  می باشد. ارزش این تست برای هر دو جنس یکسان می باشد. با افزایش سن دهنگان خون شانس مثبت شدن روش RIBA  ، به طور معنی داری کاهش می یابد. بین وضعیت تاهل، جنس، شغل و مثبت شدن آزمون رابطه ای وجود ندارد. با توجه به تفاوت قابل ملاحظه بین تعداد نتایج تایید شده Elisa  توسط RIBA لازم است که در نحوه انجام این آزمون ها و اعتبار آنها بازنگری گردد.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: خون
پذیرش: 1379/1/1