دوره 3، شماره 1 - ( بهار 1379 )                   جلد 3 شماره 1 صفحات 23-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarganj Fard A. The Prevalence of Asymptomatic Bacteriuria in Pregnant Women who were Referred to Health Centers of Arak. J Arak Uni Med Sci 2000; 3 (1) :21-23
زرگنج فرد افسانه. بررسی شیوع باکتریوری بدون علامت در زنان بادار مراجعه کننده با مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک از آبان تا اسفند 77. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1379; 3 (1) :21-23

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
عفونت ادراری شایع ترین عفونت باکتریال در دوران بارداری میباشد که می تواند بصورت باکتریوری بدون علامت (آسمپتوماتیک)، سیستیت یا پیلونفریت تظاهر یابد. اهمیت باکتریوری بدون علامت در ایجاد عفونتهای علامت دار بخصوص پیلونفریت در دوران بارداری یا پس از زایمان می باشد. این عفونت بیشتر ناشی از ارگانیسم هایی است که جزء ناحیه میان دو راه ، مهبل و مقعا هستند.
این مطالعه بر روی 1736 مورد از خانم های باردار در اولین مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی شهرستان اراک انجام گرفته است. این بررسی بر اساس آزمایش کامل ادرار و کشت ادرار بوده و همزمان پرسشنامه ای تنظیم شده است . تنظیم پرسشنامه توسط ماما یا پزشک درمانگاه و بر اساس سوالات پرسیده شده از مراجعین بوده است . در صورت کشت ادرار مثبت ، مراجعین با نظر پزشک درمانگاه تحت درمان آنتی بیوتیکی قرار گرفته و 2 هفته پس از پایان درمان کشت ادراری مجدد گرفته می شد تا میزان پاسخ به درمان بررسی گردد.
نتایج حاصل از این مطالعه بدین شرح می باشد. شیوع باکتریوری بدون علامت 6/3% بدست آمد. همچنین شیوع سیستیت 1/3% بود . در این مطالعه ( با توجه به p<0.02) بین عفونت ادراری قبلی و باکتریوری بدون علامت رابطه معنی داری بدست آمد ، ولی شیوع سنی و پاریتی خاصی در مبتلایان به باکتریوری بدون علامت بدسن نیامد. شایعترین عامل عفونت  E-coli با شیوع 87/5% بود.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: زنان و مامایی
پذیرش: 1379/1/1