دوره 3، شماره 3 - ( پائیز 1379 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 34-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karymi F, Farhadie Langaraoudi, Poorfathollah A A, Jalali Khou H. Evaluation of Ploidy Status in Patients with Lymphoma (Non-Hodgkin and Hodkgin) by flow Cytometry with Paraffin-Embedded Tissue. J Arak Uni Med Sci 2000; 3 (3) :29-34
کریمی فریده، فرهادی لنگرودی محمد، پور فتح اله علی اکبر، جلالی خو حسین. مطالعه ئشمارشی کروموزوم (پلوئیدی) در بیماران مبتلا به لنفوم (غیر هوچکین – هوچکین) به روش فلوسیتومتری با استفاده از بلوک های پارافینه. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1379; 3 (3) :29-34

1- دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2- دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران.
یکی از زمینه های جالب و مورد بحث دهه اخیر، اندازه گیری محتویDNA  به روش فلوسیتومتری می باشد. وضعیت DNA  با محتوای کروموزوم سلول ارتباط دارد و با انجام آنالیز DNA  تومورها می توان به چگونگی پلوئیدی، میزان سلول هایی که در فاز سنتز قرار دارند و نهایتا کینیتک سلولی در خلال بدخیمی پی برد. این اطلاعات می تواند در زمینه تشخیص، پیش آگهی و نحوه درمان بدخیمی ها مورد استفاده قرار گیرد. در این تحقیق آنالیز DNA  بر روی 88 بیمار مبتلا به لنفوم بدخیم (HD30 ,NHI58)  به روش Hedly  و با استفاده از دستگاه فلوسیتومتر انجام گرفت. ایمنوفنوتایپ برای موارد انتخابی آئوپلوئید به روش ABC  تعیین گردید. شیوع آئوپلوئیدی در بیماران NHL، 38% و در بیماران HD  47% دیده شد. این رخداد با عواملی مثل سن، جنس، نژاد و محل تومور و زیر گروه هیستولوژیک بی ارتباط بود.  (P<0/05)  در این مطالعه ارتباط معنی دار بین اندکس پرولیفراسیون و میزان سلول های فاز سنتز درجه بدخیمی لنفوم ها و زیر گروه هیستولوژیک آنها و همچنین افزایش آنها در موارد وخیم تر ملاحظه گردید که می توان از آن در تشخیص و پیش آگهی و انتخاب درمان این گونه بیماران استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
پذیرش: 1379/7/1