دوره 3، شماره 3 - ( پائیز 1379 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 52-49 | برگشت به فهرست نسخه ها

Study on Preventive Effect of Mitomycin on Relapsing of Pterygium after Surgery in Amir Kabir Hospital. J Arak Uni Med Sci 2000; 3 (3) :49-52
نیک بین حمیدرضا، فلاحتی جمال، ستوده احسان، ملک خانی محمدرضا. اثر داروی میتومایسین در جلوگیری از عود پس از جراحی بیماری ناخنک در بیماران بیمارستان امیرکبیر اراک. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1379; 3 (3) :49-52

1- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
در این مطالعه ما به بررسی تاثیر داروی میتومایسین بر روی عود ناخنک در 80 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امیرکبیر اراک جهت عمل جراحی پرداختیم. این مطالعه از نوع تجربی، (Experimental)  و تحلیلی می باشد که به صورت Case-Study  انجام شده است. شکل آن به صورت Clinical  بوده و از نظر زمانی به صورت آینده نگر می باشد. (Prospective ) بیمارانی که به علت ناخنک در بیمارستان تحت جراحی قرار گرفتند به مدت 6 ماه عود بیماری مورد بررسی قرار دادیم. روش نمونه گیری آسان بود و حجم کل نمونه 80 بیمار بود که به دو گروه مورد و شاهد به گروه بیمار داروی میتومایسین تجویز شد، در حالی که به گروه شاهد تجویز نشد و دو گروه از لحاظ جنس، محل سکونت و سن بسیار متناسب مشاهده شد، انتخاب شدند. پس از پایان مطالعه با توجه به کاهش عود (P<0/0001) مشاهده شد که نقش میتومایسین در کاهش عود بسیار زیاد است به طوری که در گروه مورد با میتومایسین میزان عود 5% بود حال آن که در گروه شاهد 87% بود.

واژه‌های کلیدی: ناخنک، میتومایسین، عود
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى