دوره 3، شماره 4 - ( زمستان 1379 )                   جلد 3 شماره 4 صفحات 5-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amyni M. Examination of Six Patients with Tracheo Esophageal Fistula (TEF). J Arak Uni Med Sci 2000; 3 (4) :1-5
امینی محمود. گزارش 6 مورد بیماری فیستول نای - مری در نوزادان بیمارستان طالقانی اراک از تاریخ 1/1/79 لغایت 31/4/79. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1379; 3 (4) :1-5

دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
شایع ترین ناهنجاری مادرزادی مری، آترزی همراه TEF  یا بدون TEF می باشد. شروع بیماری در کتب مرجع از یک سه هزارم تا یک چهارهزارو پانصدم تولدها ذکر شده است. بیماری 5 فرم دارد، شایع ترین نوع آن TEF  همراه با آنرزی مری است که 86/5% بیماری را تشکیل می دهد. سایر انواع عبارتند از: آترزی مری بدم TEF  7/7%، TEF  بدون آترزی مری 4/2%، آترزی مری به همراه TEF  پروگزیمال 8% و آترزی مری به همراه TEF پروگزیمال و دیستال 0/7 می باشد. اغلب بیماران در همان اول زندگی کشف می شوند. به جز فرم TEF  پروگزیمال همراه با آترزی مری که ممکن است ماه ها تا سال ها بدن علامت باقی بماند. تشخیص بیماری توسط بررسی رونتوگرام قفسه سینه صورت می گیرد. 27 تا 50 درصد بیماران آنومالی های همراه دیگری دارند که علت اصلی مرگ بیماران است. در این مطالعه که به صورت مقطعی (Cross-Sectional)  صورت گرفت یک صد نوزاد متولد شده در بیمارستان (زایشگاه ) طالقانی اراک از تاریخ 1/1/79 لغایت 31/9/79مورد بررسی قرار گرفت و از تعداد 1753 نوزاد متولد شده، 6 بیمار مبتلا به TEF  بودند که بیماری 5 نفر از نوع TEF  دیستال همراه با آترزی و یک مورد نوع H بود. درصد شیوع بیماری در بین متولدین 34% بود. نسبت شیوع بیماری در پسران به دختران دو به یک و میزان بقاء بیماران (Survival)  3/83%  بود. هیچکدام از بیماران آنومالی همراه دیگری نداشتند. 83/3% بیماران طبیعی (Nature) و 16/6% نارس بودند. زمان تشخیص بیماری در تمام بیماران در طی سه روز اول تولد و زمان جراحی بین روز دوم تا چهارم بود. پس از جراحی هیچکدام از بیماران دچار عوارض پس از عمل نشدند. با مقایسه نتایج به دست آمده با مقادیر درج شده در کتب مرجع به نظر می رسد که شیوع بیماری در شهرستان اراک بالاتر از مقادیر جهانی است. مقایسه سایر نتیجه های به دست آمده نیز قابل تامل می باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: اطفال
پذیرش: 1379/10/1