دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1380 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 4-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

khadir Sharbayani V, Maleki M. Evaluation of the Effect of Nitroglycerin Tablet on Hemodynamic Parameters and Heart Patients in Comparison with Placebo and Nitroglycerin Pearl. J Arak Uni Med Sci 2001; 4 (1) :1-4
خدیر شربیانی ولی اله، ملکی مجید. بررسی تاثیر قرص نیتروگلیسیرین بر پارامترهای همودینامیک و علائم بیماران قلبی در مقایسه با دارونماو پرل نیتروگلیسیرین. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1380; 4 (1) :1-4

1- عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
ترکیبات نیتروگلیسیرین از جمله داروهای اصلی در کنترل ایسکمی حاد در بیماران مبتلا به تنگی عروق کرونر می باشد و به فرم های متنوعی در دسترس این بیماران قرار می گیرد. فرم پرل زیر زبانی از شایع ترین فرم های مصرف می باشد که تاکنون به صورت وارداتی در اختیار بیماران بوده است. با ساخت قرص زیرزبانی 0/4 میلی گرم توسط شرکت داروسازی سها، جهت بررسی اثرات آن و مقایسه با پرل زیرزبانی و دارونما مطالعه ای بر روی یک صد بیمار بستری در بیمارستان شهید رجائی صورت گرفت که در نیمی از آن ها اثرات سوبژکتیو (کاهش درد) و در نیمی دیگر اثرات همودینامیک ارزیابی شد. نتایج حاکی از اثرات یکسان قرص و پرل در تسکین درد و اثرات مفید قرص در مقایسه با دارونما (0/01≥P)  و نیز اثرات همودینامیک یکسان قرص وپرل (0/01≥P)  بود.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: قلب
پذیرش: 1380/1/1