دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1380 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 20-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rafeei Tabatabaaie S, Mojtaba H. Evaluation of the B.C.G Vaccine at the Time of Birth by Measuring the B.C.G Scar Formed After Vaccination and Performing Tuberculin Test 3 Months after Vaccination. J Arak Uni Med Sci 2001; 4 (1) :16-20
رفیعی طباطبایی صدیقه، محبتی حسن. ارزیابی میزان تاثیر واکسن BCG تلقیح شده در بدو تولد با اندازه گیری اسکار BCG ایجاد شده و انجام تست توبرکولین سه ماه بعد از واکسیناسیون در بیمارستان طالقانی شهر اراک. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1380; 4 (1) :16-20

1- عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
واکسنB.C.G  با قدمت 79 ساله همچنان بیش ترین واکسن مصرفی در دنیاست. در سال 1993 میلادی به طور متوسط 85 درصد کودکان در دنیا این واکسن را دریافت کرده اند. مصونیت زایی و تاثیر واکسن در مطالعات مختلف بین 2 تا 83 درصد متفاوت گزارش شده است. این مطالعه به منظور ارزیابی میزان تاثیر واکسیناسیونB.C.G  در دروه نوزادی صورت گرفت، در 794 شیرخوار واکسینه شده با B.C.G  در بدو تولد، سه ماه پس از واکسیناسیون قطر اسکارB.C.G  اندازه گیری و سپس تست توبرکولین با محلول 5 واحدی PPD  انجام شد. این مطالعه از آذرماه 1377 لغایت تیر ماه 1378 در زایشگاه طالقانی شهر اراک انجام گرفت. قطر اسکارB.C.G  در 96 درصد موارد بیش تر یا مساوی 3 میلی متر (اسکار مثبت) و در 4 درصد موارد کم تر از 3 میلی متر بوده است. پاسخ تست توبرکولین در 309 نفر (29%) کم تر از 5 میلی متر (منفی) و در 436 نفر (55%) بین 9-5 میلی متر (مشکوک یا مثبت واکسینال) و در 49 نفر (6%) بیش تر یا مساوی 10 میلی متر مثبت بود. در این مطالعه بین اندازه اسکار B.C.G  و شدت پاسخ تست توبرکولین رابطه اماری معنی دار وجود داشت.
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: اطفال
پذیرش: 1380/1/1