دوره 4، شماره 1 - ( بهار 1380 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 36-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mosayebi M, Eslami Rad Z. Evaluation Prevalence of Cryptosporidium in Fecal Specimens of Children Under Age of 5 in Amir Kabir Hospital-Arak. J Arak Uni Med Sci 2001; 4 (1) :30-36
مسیبی مهدی، اسلامی راد زهرا. بررسی فراوانی کریپتوسپوریدیوم در نمونه های مدفوع کودکان زیر 5 سال مراجعه کننده به آزمایشگاه و بستری در بیمارستان امیرکبیر اراک. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1380; 4 (1) :30-36

1- عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
انگل کریپتوسپوریدیوم با انتشار جهانی، عامل مهم بیماری زا به ویژه در کودکان شناخته شده است. این انگل در افرادی که نقص ایمنی دارند، اسهال مداوم و شدید ایجاد می کند و در برخی جوامع به عنوان سومین یا چهارمین عامل مولد اسهال محسوب می شود. به منظور آشنایی با وضعیت آلودگی به این انگل در کودکان زیر 5 سال شهرستان اراک، مطالعه ای بر روی 405 کودک زیر 5 سال که در ماه های اردیبهشت تا آبان سال 1376 جهت آزمایش مدفوع به آزمایشگاه بیمارستان امیرکبیر اراک مراجعه کرده بودند و یا نمونه آن ها ارسال شده بود از نظر ابتلای به انگل کریپتوسپوریدیوم مورد بررسی قرار گرفت. از 405 کودک مورد مطالعه، 31 کودک (7/7%) به این انگل آلوده بودند، این میزان در کودکان اسهالی 5/66% بود. میزان آلودگی در دختران و پسران به ترتیب 6 و 8/7% بود و این میزان در شهریور و مهرماه بالاترین حد را داشت. آلودگی در کودکانی که در منزل آنها دام یا طیور نگهداری می شد یا آب غیر لوله کشی مصرف می کردند، بیش تر بود. موارد اسهال در ماه های مختلف اختلاف معنی دار داشت که با وفور کریپتوسپوریدوم در آن ماه ها تناسب داشت. آلودگی به کریپتوسپوریدیوم در گروه سنی 5-4 سال بیش ترین میزان و در گروه سنی 4-3 سال کم ترین میزان را داشت.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: اطفال
پذیرش: 1380/1/1