پیام خود را بنویسید
دوره 24، شماره 5 - ( آذر و دی- در حال انتشار 1400 )                   جلد 24 شماره 5 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

MohammadniaMotlagh K, Shamsi M, Roozbahani N, Karimy M, Moradzadeh R. Factors affecting consumption of healthy foods among prediabetic women in Arak city in 2019: The application of the Planned Behavior Theory. J Arak Uni Med Sci. 2021; 24 (5)
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6661-fa.html
محمدنیامطلق کلثوم، شمسی محسن، روزبهانی نسرین، کریمی محمود، مرادزاده رحمت اله. عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی سالم در زنان پره‌دیابتی شهر اراک در سال 1398 کاربرد نظریه رفتار برنامه ریزی شده. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1400; 24 (5)

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6661-fa.html


1- علوم پزشکی اراک
2- علوم پزشکی اراک ، mohsen_shamsi1360@yahoo.com
3- علوم پزشکی ساوه
چکیده:   (107 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به اینکه عدم تغذیه سالم ابتدا سبب بروز حالت پره­دیابت و سپس دیابت آشکار می­شود و هر ساله حدود 5 تا10درصد افراد مبتلا به عدم تحمل گلوکز به دیابت نوع2 مبتلا می شوند، این پژوهش با هدف شناخت عوامل موثر بر مصرف مواد غذایی سالم(براساس هرم غذایی) زنان پره­دیابتی بر اساس تئوری رفتار برنامه­ریزی­شده انجام شد.
مواد و روش­ ها:مطالعه مقطعی- تحلیلی حاضر بر روی 99 نفر از زنان میانسال پره­دیابتی مراجعه­کننده به مراکز سلامت شهر اراک در سال 1398 انجام گرفت. روش جمع­آوری اطلاعات در این مطالعه از طریق پرسشنامه­ای مبتنی بر تئوری رفتار برنامه­ریزی­شده و چک لیست مصرف مواد غذایی سالم بود. داده ها از طریق تحلیل همبستگی Spearman و تحلیل رگرسیون خطی تجزیه و تحلیل شد.
ملاحظات اخلاقی:این مطالعه با کد  ----به تصویب کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه علوم پزشکی اراک رسیده است.
یافته­ ها:میانگین نمره رفتار رژیم غذایی 0/28±1/34 بود و 41درصد از افراد حداقل یک بار در هفته و 35درصد حداقل یک بار در ماه، مواد قندی مانند کیک شیرینی و شکلات را مصرف میکردند. تحلیل رگرسیون نشان می دهد که با افزایش یک انحراف استاندارد در نمره قصدرفتاری، نمره رفتاررژیم غذایی سالم 0/22 انحراف استاندارد افزایش خواهد یافت. (0/05>P).
 
نتیجه ­گیری: برای دست­یابی به سبک زندگی سالم در گروه آسیب پذیر افراد پیش دیابتی، تاکید بر افزایش توانمندی آنان در زمینه انتخاب غذای سالم و تقویت انگیزه های فردی در راستای نیل به تصمیم گیری صحیح و در نهایت رعایت مصرف صحیح مواد غذایی می تواند در برنامه ریزی های آموزشی مسئولین بهداشتی جهت کاهش ابتلا به دیابت مورد توجه قرار گیرد.
 
     
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: بهداشت
دریافت: 1399/10/18 | پذیرش: 1400/6/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb