دوره 4، شماره 4 - ( زمستان 1380 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 41-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Borzou R, Falegary G H, Torkaman B. Survey Effect of Rhythmic Breathing on the Intensity of Pain in the Post Orthopedic Surgery Patients. J Arak Uni Med Sci 2001; 4 (4) :37-41
برزو رضا، فعله گری غلامحسین، ترکمان بیتا. بررسی تاثیر تنفس ریتمیک بر شدت درد بیماران بعد از عمل جراحی ارتوپدی. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1380; 4 (4) :37-41

1- اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران.
2- سرپرستار بخش بیمارستان ملایر.
مقدمه: تنفس ریتمیک یکی از روش های انحراف فکر است که جهت کنترل دردهای حاد مورد استفاده قرار می گیرد. انواع متخلفی از این تکنیک وجود دارد ولی تاکنون تحقیقی پیرامون این روش بر شدت درد بیماران پس از عمل ارتوپدی صورت نگرفته است.
روش کار: این پژوهش، نیمه تجربی و از نوع کارآزمایی بالینی بوده و هدف از آن تعیین تاثیر تنفس ریتمیک بر شدت درد و میزان مسکن دریافتی بیماران پس از عمل جراحی ارتوپدی است. در این پژوهش 68 بیمار که تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند به طور تصادفی در یکی از دو گروه تجربی (34 نفر) و گروه کنترل (34 نفر) تقسیم شدند و در 24 ساعت اول بعد از عمل مورد بررسی قرار گرفتند. درد بیماران با استفاده از معیار مقیاس بصری 10 عددی شدت درد (VAS) و میزان مسکن دریافتی مورد ارزیابی قرار گرفت.
نتایج: تجزیه و تحلیل آماری از یافته های پژوهش نشان داد که تفاوت معنی داری از نظر شدت درد بین دو گروه تجربی و کنترل وجود داشت (P<0/001) . همچنین گروه تجربی میزان مسکن کم تری را نسبت به گروه کنترل دریافت کرده بودند. (P<0/001)
نتیجه گیری: با توجه به اطلاعات به دست آمده چنین می توان نتیجه گرفت که تنفس ریتمیک باعث کاهش شدت درد و میزان مسکن دریافتی بعد از عمل جراحی ارتوپدی شده است.

نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روانپزشکی
دریافت: 1399/10/30 | پذیرش: 1380/10/10