دوره 5، شماره 3 - ( پائیز 1381 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 13-8 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khalili M, Izadi G. The Influence of Ansthesia Technic on the Rate of Bleeding During Hip Surgery. J Arak Uni Med Sci 2002; 5 (3) :8-13
خلیلی محمد، ایزدی گیتی. بررسی تأثیر روش بیهوشی بر میزان خونریزی در اعمال جراحی هیپ در بیمارستان ولیعصر اراک. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1381; 5 (3) :8-13

1- استادیار گروه بیهوشی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- متخصص بیهوشی.
مقدمه: با توجه به شیوع بالای شکستگی مفصل هیپ در سالمندان و افراد میانسال جراح ارتوپد و متخصص بیهوشی در طول دوران کاری خود به طور مکرر با آن روبرو می شوند. یکی از چالش های پیش روی متخصصین خونریزی حین عمل و خطرات ناشی از اختلالات همودینامیک و کاهش خونرسانی ارگان های حیاتی و اثرات جانبی ترانسفوزیون در این گروه سنی است. چنانچه تکنیک بیهوشی قادر به کاهش خونریزی ناشی از عمل جراحی در این بیماران باشد، ریسک جراحی به طور قابل توجه ای در این گروه سنی کاهش می یابد.
روش کار: در یک مطالعه نیمه تجربی و آینده نگر تعداد 40 بیمار با شکستگی مفصل ران مورد مطالعه قرار گرفتند، این بیماران ابتلا به فشار خون یا اختلالات انعقادی نداشتند. 22 بیمار با بیحسی نخاعی (گروه A) و 18 بیمار  با بیهوشی عمومی (گروه B) تحت عمل جراحی قرار گرفتند. در طول زمان عمل حجم خونریزی اندازه گیری و ثبت شد و سپس معنی دار بودن ارتباط یافته ها با تست های آماری t و z بررسی گردید.
نتایج: با استفاده از معیار t مشخص گردید که ارتباط معنی داری بین استفاده از کوتر و حجم خونریزی وجود ندارد. (تقریباً در نیمی از بیماران از کوتر استفاده گردید) همینطور نشان داده شد که بین نوع عمل و میزان خونریزی ارتباط معنی داری وجود ندارد اما در مورد روش بیهوشی با توجه به P<0/001 ارتباط معنی داری بین روش بیهوشی و میزان خونریزی حین عمل وجود داشت به طوریکه در بیحسی نخاعی حجم خونریزی کم تر بود.
نتیجه گیری: از بررسی آماری نتایج حاصله می توان گفت که بیحسی اسپانیال در مقایسه با بیهوشی عمومی میزان خونریزی را در اعمال جراحی هیپ کاهش می دهد.
واژه‌های کلیدی: شکستگی هیپ، خونریزی، اسپاینال
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: خون