دوره 5، شماره 4 - ( زمستان 1381 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 12-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kalantar Hormezi E, Delavar M, Kianbakht S, Payani M A. The Antimicrobial Effects of Tribulus Terrestris Fruit Extract on Some Gram Negative and Positive Bacteria in Comparison With Some in Use Antibiotics. J Arak Uni Med Sci 2002; 5 (4) :7-12
URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6723-fa.html
کلانتر هرمزی عنایت اله، دلاور مصطفی، کیان بخت سعید، پایانی محمدعلی. بررسی اثرات ضد میکروبی عصاره میوه خارخاسک بر علیه باکتری های استرپتوکوک فکالیس، استافیلوکوک آرئوس، اشریشیا کلای و سودوموناس آئروژینوزا و مقایسه آن با تعدادی آنتی بیوتیک رایج. مجله دانشگاه علوم پزشكي اراك. 1381; 5 (4) :7-12

URL: http://jams.arakmu.ac.ir/article-1-6723-fa.html


1- استادیار گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
2- اعضای هیأت علمی گروه فارماکولوژی دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران.
3- کارشناس آزمایشگاه میکروب شناسی دانشکده پزشکی اراک، اراک، ایران.
چکیده:   (1726 مشاهده)
 مقدمه: خارخاسک از گیاهان دارویی است که در طب سنتی از دم کرده میوه آن جهت درمان عفونت های مجاری ادراری تناسلی به ویژه سوزاک، دفع کننده سنگ های کلیوی، مسکن دردهای روماتیسمی، کاهش دهنده فشار خون و تحریک کننده کبد استفاده می شود. این تحقیق اثرات ضد میکروبی عصاره میوه خارخاسک را علیه تعدادی از سروش های استاندارد باکتری های گرم منفی و گرم مثبت مورد بررسی قرار داده است.
روش کار: دراین تحقیق که یک مطالعه تجربی است. عصاره متانولی میوه خرد شده گیاه به روش کلد ماسراسیون تهیه شد و اثرات ضد میکروبی آن بر علیه سوش های استاندارد باکتری های استرپتوکوک فکالیس، استافیلوکوک آرئوس، اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا با روش دیسک پلیت و رقت لوله ای مورد ارزیابی قرار گرفت و با آنتی بیوتیک های مؤثر بر علیه این باکتری ها مقایسه شد.
نتایج: نتایج این بررسی نشان داد که عصاره میوه استخراج شده بر علیه سوش های استاندارد باکتری های استرپتوکوک فکالیس، استافیلوکوک آرئوس، اشریشیاکلی و سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب با غلظت های 400، 200، 100 و 100 میکروگرم در میلی لیتر خاصیت باکتریواستاتیک و با غلظت های 800، 400، 400 و 200 میکروگرم در میلی لیتر خاصیت باکتریسیدال دارند. همچنین مقایسه اثرات ضد میکروبی عصاره این گیاه با آنتی بیوتیک های موثر بر این باکتری ها از قبیل سیپرفلوکساسین، پنی سیلین، G، اکساسیلین، جنتامایسین، کوتریموکسازول، نالیدیکسیک اسید و نیترو فورانتویین نشان داد که عصاره متانولی میوه گیاه خارخاسک در غلظت مورد استفاده، اثری قابل مقایسه و در مواردی حتی بیش تر از برخی از این آنتی بیوتیک ها بر علیه میکروب های مورد بررسی دارد. نگهداری عصاره میوه خارخاسک در طول مدت زمان پس از استخراج باعث کاهش خاصیت ضد میکروبی آن شد.
نتیجه گیری: عصاره میوه گیاه خارخاسک اثر باکتریواستاتیک و باکتریسیدال خوبی بر روی تعدادی از باکتری های گرم مثبت و منفی دارد که از عوامل مهم بعضی از عفونت های انسانی می باشند و این اثر قابل مقایسه با آنتی بیوتیک های رایج برای درمان عفونت های ناشی از این باکتری ها می باشد؛ لذا با انجام مطالعات فارماکولوژیک و بالینی تکمیلی عصاره میوه این گیاه، می توان آن را برای درمان برخی از عفونت های باکتریسیدال پیشنهاد کرد.
 
متن کامل [PDF 492 kb]   (425 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: خون
دریافت: 1399/11/4 | پذیرش: 1381/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Arak University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb